A Markhot Ferenc Kórház Hotel épületében lévő fekvőbeteg osztályokon minden kórteremben fürdőszobákat – zuhanyzóval, Wc-vel –  alakítanak ki.

A munkálatok már januárban elkezdődtek és a közel 80 db fürdőszoba az év második felében elkészül. A beruházás 200 millió Ft saját forrásból valósul meg.

 A kórtermi vizesblokkok kialakítását a kórház saját költségvetéséből finanszírozza és külsős vállalkozás közreműködésével valósítja meg. Az intézmény műszaki szakemberei ezzel párhuzamosan korszerűsítik az adott kórtermek világítását is, a mára elavulttá vált, elhasználódott fénycsöves lámpatesteket korszerű, a mai kor színvonalának megfelelő LED paneles világítótestekkel váltják ki. A munkálatok befejeztével a kórház szakemberei a kórtermek tisztasági festését is folyamatosan elvégzik. A munkálatokhoz tartozó kivitelezés 200 milliós költségeit  a kórház önerőből biztosítja.

A kórtermi vizesblokkok kialakításával, a világítás korszerűsítésével és a festésekkel a fekvőbeteg osztályokon jelentősen emelkedik a betegellátás komfortja.

Forrás: Markhot Ferenc Kórház/ Szegedi Erzsébet sajtóreferens

Kapcsolódó képek: