Férfi vízilabda ob I: A ZF-Eger öt góllal győzött hazai medencében a BVSC ellen

Belföld
 
Fotó: Lénárt Márton/egrivizilabda.hu

Az első negyedben mégsem a sárga-kék porta elé kellett figyelnünk, hiszen az igazán fontos események az ellenfél térfelén történtek. Három és fél perc alatt legalábbis a Hárai Balázs, Decker Ádám, Sztrahinja Rasovics hármas máris elintézte a 3-0-ás részeredményt, szóval hasonlóan erősen kezdtek a fiúk, mint a Szőnyi úti 13-7-es győzelmük alkalmával.

Talán éppen emiatt is jött váratlanul a második felvonás, amelyben nagyon sok hibával játszott a házigazda. A korábbi 5-1-es legnagyobb differencia hamar felére is csökkent, és Sztrahinja Rasovicsnak csak két perccel a félidő vége előtt sikerült újból eredményes támadást vezetnie.

Ettől függetlenül továbbra is viszonylag szorosan alakult a csata, a vendégek nem adták könnyen magukat és féltávnál sikerült is mínusz kettőig közelíteniük. A folytatásban éppen ezért megint jobban kellett koncentrálniuk a hazaiaknak, mondjuk úgy, ahogyan az első negyedben.

Nagyon nem indult meg az egriek szekere fordulás után sem, viszont legalább a játékrész végére megint háromra nőtt a különbség. Kellett ehhez a mai napon is tarthatatlan Sztrahinja Rasovics, aki előbb harmadik, majd negyedik találatát szerezve juttatta kicsit megnyugtatóbb előnyhöz csapatát.

Fotó: Lénárt Márton/egrivizilabda.hu

Az utolsó felvonás úgy kezdődött, hogy a kezdőcsapata tagjai közül addig már csak Hosnyánszky Norbert nem tudott eredményes lenni, de rögtön a megnyert ráúszás után az olimpiai bajnok pólós is feliratkozott a góllövőlistára. Ezzel ismét néggyel húzott el Dabrowski Norbert és Petrovai Márton alakulata, szóval kezdett kinyílni az a bizonyos olló.

A végjáték részleteiért és a mestermérlegért klikk az egrivizilabda.hu portálra

(Fenyves Balázs/egrivizilabda.hu)

A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB I., férfiak, középszakasz, felsőház, 7. forduló
ZF-Eger – MKB-Euroleasing BVSC-Zugló
14-9 (5-2, 1-2, 3-2, 5-3)
Eger, Bitskey-uszoda, 250 néző.
V.: Marnitz M., Csanádi Zs.
ZF-EGER: Mitrovics – Rasovics 5, Decker Á. 1, Lőrincz B. 1, Hosnyánszky 2, Hárai 1, Vlahopulosz 2. Cs.: Angyal, Avramovics, Kovács Gergő 1, Csucskovics, Bedő, Magyar M. 1. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
BVSC: Szakonyi – Létay 1, Török B. 1, Ambrus 1, Czigány K. 1, Sugár P., Pásztor M. 2. Cs.: Csapó M. 1, Várnai, Kovács P., Mészáros Cs. 1, Mátyok 1, Nagy Á. Edző: Szűcs Levente.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 5/1.
Ötméteresből: – ill. 2/2.
Kipontozódott: Török B. a 28. percben.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-1, 5-1, 5-2, 6-3, 6-5, 7-5, 7-6, 10-6, 10-9, 14-9.