Fallabda ob Egerben – A Dobó téren üvegpályán játszanak az érmekért

Sport

 

Kép: Dobó téri webkamera

 

Egerben, részben a Dobó téren felállított üvegpályán rendezik május végén a fallabdázók országos bajnokságát.

Welesz Balázs, a Magyar Fallabda Szövetség elnöke kedden egri sajtótájékoztatón közölte: a május 24. és 27. között sorra kerülő 30. Marshall országos egyéni squash bajnokság és fesztiválra minden eddiginél lényegesen nagyobb számú indulót várnak.

Az üvegpályás mérkőzésekre már elkezdődött a napijegyek értékesítése, míg az ob másik helyszínén, az Invest Sportcentrumban rendezett összecsapások ingyenesen látogathatók – tette hozzá.

A legjobb 8-8 női és férfi játékos május 26-án már az egri Dobó téren felállított üvegpályán mérkőzik egymással, az elődöntőket és döntőket a zárónapon ugyanitt rendezik, utóbbiakat az M4 Sport is közvetíti.

Kiemelte: az indulók között van a 14-szeres magyar bajnok Krajcsák Márk, aki a várakozások szerint nagy csatában védheti meg címét. Rajta kívül már visszavonult és külföldön élő élvonalbeli játékosok is neveztek – jegyezte meg az érdeklődésre utalva. A versenyzők világranglista-pontokat is szerezhetnek az egri országos bajnokságon.

Jelezte, a fallabdát 30-50 ezren játsszák rendszeresen és több mint félmillióan próbálták ki eddig Magyarországon, s a sorrendben 30. ob egyik legfontosabb célja a sportág népszerűsítése.     Gulyás István, az Egri Squash Sportegyesület elnöke elmondta: az elmúlt 10 évben nem volt üvegpályás verseny Magyarországon, így a Dobó téren felállított látványpálya a világ emblematikus fallabda helyszínei közé emeli Magyarországot és Egert. 

Újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta: az ob négy napján a délutáni mérkőzéseket bemutatók és koncertek színesítik majd, fesztivállá bővítve a sportági seregszemlét, melynek megszervezése így mintegy 5-6-szorosába kerül a korábbi országos bajnokságoknak. 

(MTI)