A Round Table Hungary 3-as asztala 2018. decemberében ismét megszervezte legnagyobb jótékonysági akcióját, a Maci Akciót.

Ezúttal az egri Markhot Ferenc Kórház, Sürgősségi Betegellátó Osztályának egy hordozható ultrahang készülékre gyűjtöttek. A készülék nagy segítséget nyújthat a sürgősségi ellátásban, hiszen a súlyos állapotban érkező betegeket gyorsan és hely függetlenül tudják segítségével diagnosztizálni.

A kiválasztott orvostechnikai eszköz vételára 1,4 millió Ft volt. Ennek tükrében az RTH-3 komoly kihívások elé nézett, mivel ilyen jelentős összeget még ezelőtt egy alkalommal sem sikerült összegyűjteni.

A szervezet ezért új stratégiát alakított ki: az eddigi két helyszínen, az Agria Parkon és a Tesco Hipermarketen kívül 5 helyi vállalkozásnál is helyezett ki gyűjtő dobozokat. Ezek a vállalkozások: Barber Shop Eger, Depresso Kávéház, Manooka Kávézó, Promtherm Agria, Update Lowcarb Shop & Specialty Coffee Bar. Az új helyszínek mellett a marketing stratégián is változtattak, a lehető legtöbb csatornán igyekeztek elérni a lakosságot.

A macikon kívül az idei évben macikat ábrázoló festményekre is lehetett licitálni, melyeket helyi művészek alkottak.

Az akcióban az aktivisták mellett segítséget nyújtott a 212. sz. Bornemissza Gergely Cserkészcsapat, a Neumann János Középiskola és Kollégium diákjai, külső segítők és a Sürgősségi Osztály dolgozói.

Végül a Maci Akció hatalmas sikerrel zárult, a tervezett összegnél jelentősebb összeget adományoztak a lakosok és a cégek, így most mintegy 2,5 millió Ft értékben tud a Round Table egri asztala eszközöket átadni a Kórháznak. A hordozható ultrahang készülék mellett egy korszerű EKG berendezést és egy profi vérnyomásmérőt vehet használatba a Sürgősségi Betegellátó Osztály. Ez az adomány az RTH-3 történetének legnagyobb adománya.

Ünnepélyes átadás/ Fotó: Nemes Róbert
Drushail Jada a képen/ Fotó: Fb: Maci Akció Eger RTH-3 /Nemes Róbert
Az értékes műszer/Fotó: Fb: Maci Akció Eger RTH-3 /Nemes Róbert

Az Egyesület és a Kórház köszönetét fejezi ki minden adományozónak, segítőnek az önzetlen adományozásért, az összefogásért!

Fotó: Fb: Maci Akció Eger RTH-3 /Nemes Róbert

Forrás: Markhot Ferenc Kórház/ Szegedi Erzsébet Sajtóreferens