Az egészséges életmód olyan életmód, amelyet érdemes támogatni. Nem kell, hogy valami rosszat jelentsen, nem kell, hogy tele legyen áldozatokkal és korlátozásokkal. Minden a megfelelő hozzáállás kérdése. És nem kell rögtön alapvetően megváltoztatni az életedet. Nagyon gyakran elég, ha apró lépéseket teszel és néhány apró változtatást eszközölsz ahhoz, hogy elkezdj egészségesebben táplálkozni és jobban odafigyelni magadra. A yerba mate fogyasztása éppen ilyen szokás lehet. Ez egy olyan főzet, amelyet könnyű megszokni, és sokan ízletesnek találják. Innen ered a yerba mate iránti hatalmas érdeklődés az emberek körében az évek során.

Ha még soha nem volt dolgod ezzel a főzettel, akkor lehet, hogy csak egy közönséges teának tűnik számodra. Ez azonban nem így van – ez egy rendkívüli főzet, amelyet mindazonáltal érdemes megismerni és legalább kipróbálni. Ki tudja? Lehet, hogy így találsz rá valamire, amit érdemes meginni és beépíteni a mindennapi étrendedbe? Valójában bármi lehetséges.

  1. Mi a yerba mate?
  2. Milyen yerba mate fajták léteznek?
  3. Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a yerba mate?

Mi a yerba mate tea?

Valójában nem egészen tea, bár általában így hívják és így társítják. A yerba mate – a brazilok által erva mate-nek is nevezett – főzet a paraguayi magyalfából készül. A szárított yerba mate körülbelül 70%-ban jó minőségű levelekből és körülbelül 30%-ban finom gallyakból áll. Maga a főzet elkészítése és az azt követő fogyasztása egyfajta szertartás és rituálé. Valami, ami kitisztítja az elmét, és a yerba matét úgy kell inni, hogy a teljes ízélményt élvezhessük. Maga a yerba mate elnevezés a jezsuitáktól származik.

A yerba mate fajtái

A yerba mate nem egységes főzet, és számos típusa létezik. A paraguayi magyal különböző leveleket ad, attól függően, hogy mikor szedik, és attól is, hogy a leveleket szárítják vagy esetleg frissen használják. Milyen íze van a yerba maténak? Minden a fajtájától függ, de e főzet ismerői azt mondják, hogy az íze nagyon gazdag és mély, serkenti az elmét és a testet. Ha yerba matét szeretne vásárolni, akkor egy olyan webáruház a megfelelő hely, amely valóban érti a dolgát.

A yerba mate tulajdonságai

Hogyan működik a yerba mate? A yerba mate egészségügyi tulajdonságait az emberek már évek óta ismerik. A yerba mate koffeint tartalmaz, így serkenti a cselekvést. Emellett pozitív hatással van a májra vagy az idegrendszerre is. Sok antioxidánst tartalmaz, azaz olyan antioxidánsokat, amelyek rákellenes hatásúak és késleltetik az öregedési folyamatot