Első alkalommal rendezi meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) az országos Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyt egészségügyi középfokú szakképzést folytató intézmények tanulói számára. Az országos megmérettetés háromnapos Heves vármegyei döntője a Markhot Ferenc Kórház Skill laborjában lesz január 31-én, február 1-én és 2-án.

A vármegyei döntőn 59 tanuló, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékből méri össze tudását gyakorlati szituációs feladatokban, szimulációs eszközök használatával. A Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny célja az egészségügyi  középfokú szakképzés színvonalának további emelése, a szakképzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok és felkészítő tanáraik eredményeinek elismerése, a szakma társadalmi presztizsének növelése.

A Heves vármegyei döntő fő védnöke dr. Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselője a verseny megnyitóján köszöntőjében  hangsúlyozta: az egészségügyi pálya nagy társadalmi presztizsű hivatás és a kormány elkötelezett abban, hogy még nagyobb prioritást kapjon a jövőben. Dr. Pajtók Gábor hangsúlyozta: bízik abban, hogy egyre több fiatal választja az ápolói szakmát. Dr. Maszárovics Zoltán a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet orvosigazgatója kiemelte: a verseny erősíti az elköteleződést és  inspirálja a fiatalokat a széleskörű szaktudás megszerzésében.

Pogonyiné Kis Irén a MESZK Heves vármegyei területi elnöke köszöntőjében kifejezte örömét, hogy sok fiatal nevezett be a versenyre, s más megyékből is érkeztek Egerbe fiatalok.

Markhot Ferenc Kórház/Szegedi Erzsébet médiareferens

Fotók: Birinyi Zsófia