Nőtt a születések száma a Baba Barát címmel rendelkező Markhot Ferenc Kórházban. Augusztus 3-án huszonnégy óra alatt 11 kisbaba  született, közöttük egy ikerpárral.

Az idei évben eddig 825 csecsemő látta meg a napvilágot Egerben, míg tavaly ugyanezen időszakban 720.  Az idén 105-el több baba jött világra a kórházban, mint az előző év hasonló időszakában. Az újszülött osztályon jelenleg 22 újszülöttre vigyáznak az a kórház munkatársai.

Ikerlányok: Hanna és Jázmin /Fotó: Birinyi Zsófia

Az intézményben nemrégiben fejeződött be a Családbarát Szülészet projekt első szakaszának megvalósítása, melyre 212 457 000 Ft (közel 213 millió Ft) állami támogatást kapott a kórház. A beruházás során a szülészetet teljesen felújították. Kicserélték a belső nyílászárókat, az álmennyezeteket, padlóburkolatokat, falburkolatokat. A rekonstrukció során a szülőegység a jelenkor orvosszakmai, orvostechnológiai és műszaki követelményeinek megfelelő állapotba került. A Szülészet folyosójának elején az ellenőrizetlen mozgások megszüntetése céljából egy beléptető rendszerre kötött új tolóajtó került, ezen ajtó előtt nyílik az előkészítő, melyhez vizesblokk tartozik. A szükséges vizsgálatok ebből az előkészítő helyiségből nyíló vizsgálóban történnek. A szülésnél jelen levő apák számára átöltöző helyiséget alakítottak ki. A szülő egység középfolyosós rendszere megmaradt, ebből nyílik 4 db egy férőhelyes és 1 db két férőhelyes szülőszoba, egy vajúdó, mindegyik önálló vizesblokkal. A szülőszobákban új, modern szülőágyakat helyeztek el.

Forrás: Markhot Ferenc Kórház

 

 

Kapcsolódó képek: