Az új esztendő első Markhot Ferenc Kórházban született Heves megyei babája 2022. január 1-én 14.02 perckor született természetes szüléssel. Az egerszalóki Sándor Gusztáv 3150 grammal és 53 cm-el látta meg a napvilágot és második gyermek a családban.
Sándor Gusztáv. Fotó: Birinyi Zsófia

Az új esztendő egri babája 2021.  január 2-án 6.20 perckor császármetszéssel született 3100 grammal és 50 cm-el. Blanka második gyermek a családban.

Blanka. Fotó: Birinyi Zsófia

A  Bababarát címmel rendelkező Markhot Ferenc Kórházban nőtt a születések száma: 2020-ban 1453, 2021-ben pedig 1531 baba született.

Az újévi babákat ajándékkal köszöntötte Dr Vácity József megyei főigazgató, dr. Orosz Krisztina stratégiai igazgató és dr. Thummererné Rebicsek Rita ápolási igazgató.

Fotó: Birinyi Zsófia

Megújult a szülészet

Az elmúlt két évben a Családbarát Szülészet program két ütemében közel fél milliárd Ft-ból teljesen megújult, korszerűvé vált a kórház szülészete. A gyermekágyas kórtermeket is felújították, tizenegy kétágyas, két db egyágyas kórtermet alakítottak ki vizesblokkokkal és egy négyágyas kórtermet a császármetszéssel szült anyák számára. Létrehoztak egy úgynevezett családi helyiséget is, ahol – majd a COVID járvány elmultával – a családtagok tudnak találkozni a kismamákkal és csecsemőjükkel.

Markhot Ferenc Kórház