Mintegy háromezer zarándokot várnak Egerbe, a Rózsafüzér Társulatok Találkozójára.

Dr. Ternyák Csaba egri érsek újévi körlevelében hirdette meg május 13-ra a Rózsafüzér Társulatok Találkozóját az egri bazilikába. A programra az egyházmegye papságát és a rózsafüzér társulatok tagjait hívták meg.  A májusi szombatra mintegy háromezer zarándokot várnak, így ez az egri főegyházmegye történetének egyik legnagyobb rendezvénye lesz.

A résztvevők előadást hallanak majd a fatimai jelenések történetéről, üzenetéről, a szemlélődő rózsafüzér imádságról. Tanúságtevők szólnak a fertálymesteri imacsoportról, a rózsafüzér szerepéről a papi hivatásban és bemutatkoznak fiatal rózsafüzéresek is.

11 óra 30 perctől szentmisét mutat be Ternyák Csaba egri érsek. A délután folyamán megáldják a zarándokok rózsafüzéreit, majd a hívek közösen mondják el a rózsafüzér imádságot képmeditációval.

A zarándokok nagy számára tekintettel az egri bazilika melletti téren kivetítőn is követni lehet a nap programjait, emellett a Dobó téri minorita templomban, a ciszterci templomban és a barátok templomában is lesz kivetítés.

A részletes program az egri főegyházmegye weboldalán olvasható: 

 

“A rózsafüzér imádság a magyarság egyik legkedveltebb imádsága, a Krisztus-központú Mária-tisztelet megnyilvánulása. A rózsa a keresztény szimbolikában Szűz Mária virága. A rózsafüzér a hagyomány szerint mai nevét onnan kapta, hogy Szent Domonkos összepréselt rózsaszirmokból készítette az első rózsafüzéreket.”