Textilek közül is vannak olyanok, amelyek kiemelkednek a többi közül. A len anyagok is ilyenek, különösen a len ekrü anyag. A len az egyik legtermészetesebb és egyben a legrégebbi anyag a világon. Már az ókori Egyiptomban is közkedvelt anyagnak számított, kiváló minősége, jó légáteresztő és nedvszívó képességének köszönhetően. A len anyagot a textilek krémjének is nevezik, nem véletlen, hogy sok sztár ebből az anyagból varrat magának ágyneműhuzatot. A cikkben a minőségi lenvászon, pontosabban a len ágyneműhuzat 5 előnyét soroljuk fel.

 

• • Minden évszakban remek választás

A lenből készült ágynemű egész évben az egyik legjobb választás, hiszen télen megtartja a testünk hőjét, vagyis kellemes melegbe burkolózhatunk, míg nyáron remekül lehűt bennünket. Nyáron, amikor tombol a kánikula és a lakásban is nagyon meleg van, jól döntünk, ha a len ágynemű mellett tesszük le a voksunkat, mivel nagyon jó a nedvszívó és a légáteresztő képessége, vagyis a forró nyári napokon a bőrünk szabadon lélegezhet. Ha luxus ágyneműre vágyunk, akkor mindenképpen a len a jó választás számunkra.

• • A luxus szállodák is kedvelik

Ki ne szeretne luxusban pihenni éjszakánként? A hotelek is tisztában vannak vele, hogy a len ágynemű nem csak stílusos, de hűvösen elegáns is. Amennyiben mi is szeretnénk ezt az eleganciát megteremteni és ezt a luxusélményt átélni, akkor válasszunk len ekrüből készült ágyneműt. Ha ilyen ágyneműt használunk, úgy érezhetjük magunkat, mintha csak egy hotelben szálltunk volna meg. Ezt a luxusélményt tovább fokozhatjuk, ha az ágyunkat is olyan textillel vonjuk be, ami további pompát varázsol az otthonunkba, a hálószobánkba. A minőségi műbőr anyag is egy ilyen fényűző textil. Ha tehetjük, vásároljunk webshopból, hiszen széles a választék és nagyon sok időt takarítunk meg, illetve nagy előny az is, hogy még csak ki sem kell lépnünk otthonunk kényelméből.

• • Természetes és környezetbarát anyag

A lennél természetesebb anyagot nem találunk a piacon. A len ágynemű, a len növényből készül és mivel a növény minden részét felhasználják, így nem történik pazarlás, ami a tudatosságot is növeli, hiszen ezzel is védjük, óvjuk a környezetünket. A len nem mellesleg egy olyan organikus anyag, amely teljesen lebomlik és semmilyen, ökológiai veszélyes hulladék nem marad utána.

• • Az egészségünket is óvja

Az allergiásoknak mindenképpen javasolt a len ágynemű, hiszen a len anyag antibakteriális hatással bír, azaz a szövet rostjaiban nem telepednek meg és szaporodnak el a baktériumok. A lenvászon anyag a szennyeződéseket és az allergéneket is taszítja.

• • Hosszabb ideig élvezhetjük

A len, egy rendkívül tartós anyag, hiszen a vászonszálak nagyon erősek és ennél fogva nagyon strapabíróak is. A len vastag szálai sokkal jobban ellenállnak a külső behatásoknak, mint a pamut anyag. A többszöri mosás sem ront a len anyag állapotán, sőt minél többször mossuk ki a lenből készült ágyneműt, annál kényelmesebbé és puhábbá válik az anyaga. A len a sokszori mosást követően is olyan puha marad, mint a vaj, amely gyengéden és puhán simul a testünk köré éjszaka, alvás közben.

A fotó forrása: 

Sigridstock / Shutterstock.com