A fotótapéták manapság az egyik legnépszerűbb fali dekorációt jelentik, úgy a nappalikba, ahogy a gyerekszobákba és hálószobákba is. Éppen az említett helyiségekben idézik elő a legnagyobb hatást és adnak nekik egyedi karaktert. Melyek azok a fotótapéták, amelyek a legjobbaknak bizonyulnak a hálószobába?

Romantikus hálószoba fotótapéták

Nincs még egy olyan különleges hely a házban, mint a hálószoba. Hiszen itt egyszerűen a kényelem és öröm a legfontosabb szempont. Nem kell gondolni az érkező vendégekre, vagy a több ezer dolog helyére, ahogy a konyhában. Ami számít, az a pihenéshez és a szép álmokhoz elengedhetetlen hangulat. A fotótapéta tökéletes egy nagy fal dekorálására, minden egyéb, felesleges porgyűjtő díszitő elem. Melyiket válassza, ha romantikus hangulatot szeretne teremteni?

Szép és hangulatos hálószoba tapéták találhatók a virágmotívumokkal díszítettek között. A gyönyörű, pasztell árnyalatú, makróvirág felvételek édes, gyengéd és ideális hangulatot csempésznek a helyiségbe, hogy a saját paradicsomában érezze magát. A világos színek gyengédséget hoznak a hálószobába, és minden bizonnyal elősegítik az álmokat. 

Ha azonban valami szenvedélyesebbre vágyik, akkor érdemes élénk színű, piros árnyalatú fotótapétát választani, vagy akár feketét? Szívesen látottak a különféle dinamikus, képzelőerőt ébresztő absztrakciók. Érdemes azonban észben tartani, hogy ugyanakkor az ilyen minták serkentő hatásúak is lehetnek, ami nem feltétlenül támogatja a megnyugvást. A gyertyafénytől megvilágított sejtelmes homály azonban biztosan meghódítja az érzékeket!

Modern hálószoba fotótapéták

Ha pedig egyszerűen csak egy divatos, érdekes és stílusos hálószobára vágyik, akkor a jelenleg legnépszerűbb motívumokat, azaz az erdőket, hegyeket – kiváltképp a ködöseket, titokzatosakat, misztikusakat, és az állatokat – farkasokat, szarvasokat vagy madarakat érdemes választani. Ilyen fotótapéták tökéletesek a boho vagy a skandináv stílusban berendezett hálószobákhoz, ahol a természetesség és a művészet az uralkodó. 

Stílusos hálószoba fotótapéták

Érdekes megoldás, nagyon dekoratívak és rendkívül ízlésesek azok a fotótapéták, amelyek más szerkezeteket, például márványt, deszkát, téglát vagy építészeti betont utánoznak. Nekik köszönhetően gyorsan, egyszerűen és mindenekelőtt anyagilag sokkal előnyösebb módon változtathatja meg teljesen a helyiség karakterét. Az ilyen fotótapétákkal egyaránt létrehozhat elegáns és nagyon hangulatos belső teret is.

A hatalmas termékválasztékban bizonyosan mindenki megtalálja a hálószobájába tökéletesen illő fotótapétát.