Fotó: Szegedi Erzsébet
Csaknem  83 millió forintot fordított a Markhot Ferenc Kórház a nővérszálló energetikai felújítására.  

Az egri Markhot Ferenc kórház fontos küldetésének tartja a szakrendelések, betegellátás színvonalas kiszolgálásán túl a környezettudatos, energiahatékony intézményfenntartást is. Ennek érdekében számos beruházást hajtott már végre és szándékozik megvalósítani a jövőben is – tájékoztatta hírportálunkat az intézmény.

Közlésük szerint ezúttal a a Széchenyi utca 46. szám alatt lévő nővérszállójának energetikai felújítását végezték el. Mintegy 1141 négyzetméteren leszigetelték a külső homlokzatot, kicserélték az összes elavult ablakot és bejárati ajtót jól szigetelő műanyag nyílászárókra.

A padlásfödémet kőzetgyapot rendszerrel teljes felületen, csaknem ezer négyzetméteren hőszigetelték. Bár a munkálatok alatt  tíz darab fecskefészket, illetve fecskefiókákat kellett megóvni, így is sikerült tartani a  határidőt.

A Markhot Ferenc kórház szomszédságában lévő nővérszálló nyolcvan darab egy- és kétszobás lakrészeiben tudja elszállásolni az intézmény munkatársait, orvosokat, nővéreket és a kiszolgáló egységek dolgozóit.

Az épület energetikai felújítása jelentős költségmegtakarítást eredményez a kórház számára, valamint növeli a lakók komfortérzetét. Az épület Eger belvárosának főutcáján található, a szigeteléssel járó külső felújítása nagymértékben hozzájárult a pozitív városkép alakításához.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.