Eger Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve kiírta a 2017. évre vonatkozó Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatot. A hallgatók november 8-ig regisztrálhatnak.

hallgatok

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges. A személyes és pályázati adatok ellenőrzését, rögzítését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva kell benyújtani.

Részletek és a pályázatokhoz szükséges nyomtatványok ITT érhetők el.

Eger Közgyűlése szeptemberi ülésén módosította helyi rendeletét, annak érdekében, hogy minél több egri fiatal kihasználhassa az állami és önkormányzati részből álló, havonta 10 ezer forintos támogatás lehetőségét.

A Bursa Hungarica Ösztöndíjban azok a települési önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok részesülhetnek, akik teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Tavaly ösztöndíjat költségvetési keret hiánya miatt egy esetben sem utasítottak el, a rendeleti feltételeknek megfelelő 59 fiatal mindegyike megkapta a támogatást.