A hétvégén és hétfőn 15 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 6 műszaki mentést 12 hivatásos, 1 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati események:

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett hajnalban egy melléképület Boconádon, a Hevesi úton. A lángok tizenöt négyzetméternyi területen átterjedtek a családi ház tetőszerkezetére is. A helyszínre riasztott hevesi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat, a tűzben senki nem sérült meg.  

Két méter mély sírgödörbe esett egy kutya kora délután a tarnaleleszi temetőben. Az ebet a pétervásárai hivatásos tűzoltók mentőkötéllel emelték ki a gödörből. 

Délután szemét égett egy családi ház udvarán Besenyőtelek Honvéd utcájában. A két négyzetméterre kiterjedő lángokat a füzesabonyi hivatásos tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal oltották el. 

Este árokba borult egy autó a Visznek és Tarnaörs közötti úton. A vezetője elhagyta az autót, a jászárokszállási önkormányzati tűzoltók egy kutyát kimentettek a járműből, majd áramtalanították a kocsit.

Árokba hajtott egy autó Egerszalók határában az esti órákban. A járművet az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították, a balesetnek nem volt sérültje. 

Vasárnapi esetek:

Tűz keletkezett egy mintegy száz négyzetméteres, garázsként és kazánházként szolgáló melléképület egyik helyiségében hajnalban Atkáron, a Fő úton. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy gázpalackot kihoztak az égő épületből, eloltották a tüzet, majd kiszellőztették az ingatlant. Személyi sérülés nem történt. 

Hajnalban az oldalára borult egy kisbusz Heves határában, a 31 számú főút 109-es kilométerénél. A hevesi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt. A jármű két utasa nem sérült meg. 

Hétfői esetek:

A kazánból visszaáramló füst miatt riasztották a pétervásárai hivatásos tűzoltókat Pétervásárán, a Kossuth Lajos útra. Az egység a tűztérből az éghető anyagot eltávolította, illetve az áramot is lekapcsolták az épületben. A mentők a családi ház lakóját könnyű sérülésekkel kórházba szállították. 

Délután Pálosvörösmarton a Mátra utcában egy pincében nagy mennyiségű víz gyűlt össze. A helyi önkéntes tűzoltók szivattyúval távolították el a vizet a helyiségből. 

Délután egy családi ház vegyes tüzelésű kazánjának szigetelése gyulladt ki Horton a Kossuth Lajos utcában. a hatvani hivatásos és a horti önkéntes tűzoltók vízzel szüntették meg az égést, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Letért az úttestről, majd az árokban a tetejére borult egy személyautó este Nagyréde és Gyöngyös között, a 3-as főút 78-as kilométerszelvényénél. Az autómentő, kerekeire állította a kocsit, amelyet a gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanítottak. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett.

Fotó: Nagy Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester/Tűzeset Horton

Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság