A találkozóra a párizsi Parc des Princes stadionban kerül sor kedden, 2023.02.14-én. Nem ez az első alkalom, hogy a Paris Saint-Germain (francia) és a Bayern (német) csapatok összecsapnak a Bajnokok Ligájában. Ezek a csapatok összesen 11 mérkőzést játszottak. Hat mérkőzésen a Paris Saint-Germain győzedelmeskedett, míg a Bayern öt játékot nyert meg. Miután Argentína megnyerte a 2022-es világbajnokságot, Lionel Messi kapott pár szabadnapot, hogy az Aranylabda tulajdonosa megünnepelhesse nemzeti válogatottja győzelmét. Így az argentin csapatkapitány kihagy néhány meccset, mivel január 2-án vagy 3-án tér vissza. Messi már aktívan edzeni fog a PSG csapatával az UEFA Bajnokok Ligája találkozóira. Ami a világbajnokság másik sztár résztvevőjét – Kylian Mbappét illeti, ő már a párizsi klub keretében van, edz és részt vesz a mérkőzéseken.

A francia elnök a Paris Saint-Germain csapatánál való maradásra kérte Mbappét, így egyelőre a csatár nem hagyja el a klubot. Amikor a híres csatárok elkezdenek együtt edzeni, reméljük, hogy minden nézeteltérés rendeződik és nem lesznek kölcsönös panaszaik. Hogy ez ne befolyásolhassa a játék minőségét. Habár a PSG vezetőedzője, Christophe Galtier hivatalosan kijelentette, hogy nem vette észre Lionel Messi a Mbappé személyével szembeni tiszteletlen hozzáállását. Maguk a labdarúgók egyelőre nem kommentálták a helyzetet.

Németország legnevesebb csapatának játékosai is részt vettek a katari világbajnokságon. De mivel a német válogatott még a csoportkörben kiesett, szinte minden játékosnak sikerült pihennie és edzeni. Lucas Hernandez, a Bayern és a francia válogatott középhátvédje még nem épült fel jobb térdének keresztszalag-szakadásából. A katari vb Franciaország–Ausztrália mérkőzésén sérült meg.

Érdemes megjegyezni, hogy ha nem lesznek bonyodalmak, akkor január elején egy másik Bayern-védő, Bouna Sarr is visszatérhet a müncheni klub keretébe. Amivel növeli majd csapata győzelmi esélyeit a PSG csapatával játszott közelgő meccsen.

Figyelemre méltó, hogy Európában számos neves klub érdeklődik úgy a Bayern, mint a PSG játékosai iránt. Ám az edzők és a klubvezetők nem sietnek megválni tőlük, hanem meg akarják hosszabbítani a szerződéseiket. Hogy megőrizzék csapataik győzelmi képességét. Így például, a Real Madrid aktívan foglalkozik a müncheni válogatott védőjének, a kanadai Alphonso Daviesnek a szerződtetésével. A Bayern ugyanakkor azt tervezi, hogy 2025 nyara után szerződést hosszabbít vele, hogy ne veszítse el a fiatal védőt. Habár Mbappé szerződést hosszabbított a Paris Saint-Germainnel, a Real Madrid még mindig nem tett pontot ennek a párizsi klub csatárának a megvásárlásával kapcsolatos történetnek a végére. Különösen azután, hogy Kylian a világbajnokságon is bizonyított.

A találkozó érdekesnek ígérkezik, hiszen Európa legnevesebb klubjai lépnek pályára. Ugyanakkor az FC Bayern a Bundesliga, az FC Paris Saint-Germain pedig a francia Ligue 1 tabelláját is vezeti. És mindkét csapatnak bőven van kiváló, tehetséges játékosa. Sok bajor és Paris Saint-Germain futballista is bizonyított, úgy akkor, amikor a klubjaik színeiben játszottak, mint a nemzeti válogatott keretében a katari világbajnokság résztvevőjeként.

Természetesen február 14-én nem csak a PSG és a Bayern, hanem más klubok is találkoznak, de a legtöbb szurkoló figyelme erre a meccsre irányul majd. Nagyon érdekes lesz nézni a neves klubok neves labdarúgóinak összecsapását.