A szallas.hu portál felmérése szerint Eger is ott van az előkelő TOP5-ben az állami ünnepünk hétvégéjén is.

Siófok, Hajdúszoboszló, Budapest és Balatonfüred mellett Eger is a turisták kedvenc célpontja az augusztus 20-i hétvégén.

A szallas.hu portál tájékoztatása szerint péntek és szombat estére már borítékolható a telt ház az egri szállodákban, annak ellenére, hogy sok turista kedveli a “Last Minute” akciókat, és csak az utolsó pillanatban foglalja le a szállását.

Eger sok színes, szabadidős és kulturális programokkal kedvez az Egerbe látogatóknak, amelyeket a szállodák is beépítik ajánlatcsomagjaikba.

Fotó: Keller Richárd
Fotó: Keller Richárd

A turisták számára az úti cél kiválasztásakor a szálláshely elhelyezkedése és neve legfontosabb, ezt 65 százalék, illetve 20 százalék sorolta a fontos szempontok közé. Online foglaláskor pedig döntő szempont az ár és a korábbi látogatók személyes véleménye, 51, illetve 28 százalék szerint.

A szállásadók törzsvendégei nemcsak a helyszínhez ragaszkodnak, hanem jól bevált szobájukhoz és szokásaikhoz is, például az étteremben készülő kedvenc ételeikhez. A visszajárók közül a legtöbben ugyanazt a szobát kérik, de akad olyan is, aki az elsőre megismert ágyneműhöz is ragaszkodik,és az étteremben is csak a „saját” asztalnál hajlandó enni, és minden évben ugyanazt készítteti a séffel.