Egerben Mirkóczki Ádám írta alá elsőként az aláírásgyűjtő ívet //Fotó: Alfahír
Augusztus 20-a óta gőzerővel folyik a béruniós kezdeményezést támogató aláírások gyűjtése, amely – eredményessége esetén – európai szintű béreket garantál a magyaroknak – jelentette be Vona Gábor, a Jobbik elnöke Egerben.

Nagyon ritka lehetőség a magyar emberek számára, hogy egy olyan európai uniós eszközzel mint a Jobbik béruniós kezdeményezése a saját érdekükben tudjanak tenni valamit – hangsúlyozta Vona Gábor Egerben, Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselővel tartott közös sajtótájékoztatóján.

Az Európai Unió középtávú jövője a következő egy-két évben fog eldőlni, ezért mindenkit arra biztatok, hogy pártállástól függetlenül támogassa kezdeményezésünket, és írja alá gyűjtőívünket, amely – eredményessége esetén- garantálja, hogy a kelet-európai emberek is európai béreket kapjanak, és mindenki a szülőföldjén boldogulhasson – fogalmazott Vona Gábor. A cél az, hogy az EU olyan politika közösséggé váljon, amelyben Kelet-Közép-Európa végre lehetőséget kaphasson a felzárkózásra – tette hozzá.

“Tegyük félre a pártpolitikát, mert bár lehet vitázni az egészségügyről, az oktatásról és számos más kérdésről, de az nem lehet kérdés, hogy Magyarországon emelni kell-e a béreket felzárkóztatva az európai szinthez”

– hangsúlyozta Vona Gábor. Ha nem állunk ki magunkért, még nagyobb lesz az elvándorlás és elnéptelenedik az ország – figyelmeztetett. Hozzátette: ha a kezdeményezés Orbán Viktor nevéhez fűződne, a Jobbik teljes mellszélességgel támogatná, az már csak az eddigi politikai vezetőket minősíti, hogy eddig egyikük sem élt hasonló eszközzel.

Vona Gábor arról is beszélt: a Fidesz-KDNP kormányzása alatt Magyarország nemzetgazdasága és versenyképessége nem fejlődött, továbbra is a multinacionális cégek járnak jól sokszorosan a KKV szektor rovására. A bérunió ezt az igazságtalanságot is megszünteti azzal, hogy meghatározott bérsáv kialakítására kötelezi a multikat – tette hozzá.

Egerben Mirkóczki Ádám  írta alá elsőként az aláírásgyűjtő ívet. A Jobbik országgyűlési képviselője arra kért mindenkit, hogy pártszimpátiától függetlenül támogassák a kezdeményezést, és ne hagyják magukat félrevezetni a a Fideszhez köthető közéleti szereplők által, akik igyekszenek alaptalan információkkal hitelteleníteni az akciót.   

További részletes infókat a berunio.hu oldalon találsz.

Tekintsd meg az egri sajtótájékoztató teljes videóját: