Fotó: Lénárt Márton
Sikerült hat gólon tartani a Pro Recco csapatát, viszont a négy szerzett találat kevés volt a bravúreredményhez.

A kezdésig szépszámú szurkolósereg verődött össze a lelátókon, a meccs első góljának mégsem a többség örülhetett, Guillermo Molina Rios emberelőnyös helyzete ugyanis a blokkról ugyan, de bepattant a kapuba.

Szerencsére nem kellett sokat várni a válaszra, Sztrahinja Raszovics ötméteresből egyenlített. Jöhetett volna a fordítás is nem sokkal később, hogyha egy időkérés utáni emberfór góllal zárul, de az olaszok remek védekezéssel kezdték a meccset.

A Recco bezzeg nem szerénykedett, második létszámfölényes támadása végén is eredményes tudott lenni, és mivel Francesco di Fulvio még egy lefordulást is sikerrel zárt, az első negyed végén kétgólos vendégvezetést jegyezhettünk fel.

Fotó: Lénárt Márton

Nehezen akart belelendülni a támadójátékba a házigazda, hiszen a taljánok nagyon keményen védekeztek, mondhatni teljesen megfojtották a sárga-kék lehetőségeket. A várakozásoknak megfelelően egyébként sem volt egy sok találatos mérkőzés, viszont elég sokáig megrekedtek egyetlen gólnál az egriek.

A második felvonás közepén azért csak összejött a második hazai találat, köszönhetően Bedő Krisztián fantasztikus centermegoldásának. Történt ugyanis, hogy három olasz között ragyogóan forgatta be a labdát az egriek világbajnoka, nem is maradt el az ötméteres. A büntetőt aztán megint Sztrahinja Raszovics vállalta magára, egyre csökkentve ezzel a távolságot.

Az egyenlítésért is támadhatott ezek után Dabrowski Norbert és Petrovai Márton csapata, a lehetőség azonban kimaradt, büntettek is a Vujaszinovics-tanítványok. Előbb Guillermo Molina Rios volt eredményes, majd Alekszandar Ivovics, az addigi legnagyobb különbséget kialakítva ezzel. A szünetig mégis sikerült még faragni a hátrányon, ki más, mint Sztrahinja Raszovics jóvoltából, aki az első olyan hazai gólt szerezte, ami nem büntetőtőből született.

A meccs végjátékáról az egrivizilabda.hu oldalon olvashatsz.

(Fenyves Balázs/egrivizilabda.hu)

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 2. forduló
ZF-Eger – Pro Recco
4-6 (1-3, 2-2, 1-1, 0-0)
Eger, Bitskey-uszoda.
V.: A. Alexandrescu (román), A. Franulovic (horvát).
LEN-Delegátus: J. Racine (svájci).
ZF-EGER: Mitrovics – Lőrincz B., Csucskovics, Kovács Gergő, Vlahopulosz, Bedő, Raszovics 4. Cs.: Angyal, Avramovics, Hosnyánszky, Decker Á., Hárai. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
RECCO: Volarevics – Echenique, Filipovics, Ivovics 2, Gitto, Aicardi 1, Molina Rios 2. Cs.: Di Fulvio 1, Mandics, Bruni, Bodegas, Alesiani. Edző: Vladimir Vujaszinovics.
Gól – emberelőnyből: 4/0. ill. 8/2.
Kettős emberelőnyből: 1/1. ill. –
Ötméteresből: 2/2. ill. –
Kipontozódott: Lőrincz B. a 31. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-1, 1-3, 2-3, 2-5, 3-6, 4-6.