Fotó: Lénárt Márton

Nagyon magabiztos győzelemmel búcsúzott hazai közönségétől a ZF-Eger férfi együttese.

Az év utolsó hazai mérkőzést rendezték szombat este a Bitskey Aladár Uszodában, ahol a házigazda ZF-Eger ellenfele a Spanyolországból érkező, és a forduló előtt egy ponttal kevesebbet szerző CN Sabadell gárdája volt – számolt be az egrivizilabda.hu.

A mieinktől az előzetesen beharangozottak szerint, Uros Csucskovics hiányzott, helyette Biros Barnabás húzhatta fel a kilences sapkát. A találkozó aztán két egri kapufával, és egy Sztrahinja Rasovics által végigvitt megúszásgóllal kezdődött, amiből rögtön kiderül, hogy harmadik támadásából szerzett vezetést a hazai csapat. Nem sokat váratott magára a válasz, mert habár Oscar Carillo érdekes körülmények közepette rázta le magáról emberét, de így is hatalmas erővel bombázott a kapuba.

A vezetést aztán megint a sárga-kékeknek sikerült megszerezniük, egy remekül megjátszott emberfór révén. Angelosz Vlahopulosz nem sokkal később lemásolta előző mozdulatát, létszámfölényes szituációban ugyanis szinte centiméterre pontosan ugyanonnan lőtt a hálóba (3-1).

Minden jól alakult tehát a meccs elején, és élvezték is bőven a játékvezetők támogatását az egriek, akik első négy emberelőnyükből háromszor is labda nélküli kiállítást követően kerültek kedvező szituációhoz. A különbség viszont ekkor még „csak” plusz kettő volt.

Váratlan fordulat következett be ugyanakkor rögtön a második felvonás elején. Történt ugyanis, hogy Sergi Cabanas lőtte ki a hosszú oldalt, majd amikor Lőrincz Bálint kontrafaultja után visszaúszás közben kiállították Angyal Dánielt, a katalánok mestere időt kért. Nem is csoda, hiszen a tanítványok így az egyenlítésért támadhattak.

Más kérdés, hogy a fór kimaradt, nem úgy a másik oldalon, ahol szintén egy labdanélküli büntetést követően, Hosnyánszky Norbert célzott pontosan. Amikor aztán Dabrowski Norbert újból magához rendelte fiait, már a hatodik extraemberes akciónál jártunk, ha pedig egy üzlet beindul! Megint Hosnyánszy jött, és megint Hosnyánszky talált be (5-2).

Sínre is került ezzel az összecsapás, Kovács Gergő újabb emberelőnyös gólja ugyanis már a közte négyet jelentette. 

A befejezéséért és a mestermérlegért klikk az egrivizilabda.hu portálra.

(Fenyves Balázs/egrivizilabda.hu)