Fotó: Lénárt Márton\egrivizilabda.hu

A viszonylag “szerényebbre” sikeredett első negyed ellenére sem borult a papírforma, nagyon magabiztos ZF-Eger sikerrel kezdődött 2018 a Bajnokok Ligájában a hollandok ellen.


A ZF-Eger idei első ellenfelét az AZC Alphen gárdája jelentette.

A tétet pedig nem más, mint a Bajnokok Ligája B-csoportjának újabb három pontja, amire a tabella aktuális állása miatt komoly szüksége is volt a házigazdának. Ehhez képest elég nehezen akart beindulni a gépezet, mert sem az első ötméteresből, sem pedig az első emberelőnyből nem tudta megszerezni a vezetést a hazai csapat.

Az első találatra öt percet kellett várni. A korábban büntetőt hibázó Angelosz Vlahopulosz kihasználva, hogy őrzője kicsit lemaradt, egy lóba után a szinte üresen maradt kapuba bombázott. Robbant is az uszoda a gólörömtől, aztán fél perccel később a bosszúságtól, ami a másik tízes sapkában játszó Andreas Miralis kapufás lövésének szólt.

Kissé gyengécskére sikeredett az első negyed a támadójátékot illetően, de legalább sikerült előnnyel zárni, köszönhetően egy szintén távoli, Kovács Gergő által jegyzett találattal. Az előny ugyanakkor minimális különbséget mutatott, éppen ezért mindenképp fel kellett pörögniük a sárga-kékeknek a folytatásra.

Csak szólnunk kellett, és máris minden a rendes kerékvágás szerint ment. Gyorsan megrázta magát Dabrowski Norbert és Petrovai Márton együttese, két perccel pedig a félidő vége előtt már 6-1-re húzott el. Azért ragadjuk ki ezt a pillanatot, mert ekkor már Angelosz Vlahopulosz mesterhármasnál tartott, Hárai Balázs pedig a tőle megszokott fantasztikus csavarral növelte a vezetés mértékét. Még egy „ütés-váltás” belefért a nagyszünetig, de ez a felvonás már egyértelműen jobbra sikeredett.

A meccs további részleteiért, és a mestermérlegekért klikk az egrivizilabda.hu-ra.

(Fenyves Balázs\egrivizilabda.hu)