Az Eger győzelmével biztosan lesz magyar döntős a BL-ben //MTI fotó: Kovács Tamás

Ahogyan Dabrowski Norbert megjósolta, kevésgólos meccsen, 6-4-re verte olasz ellenfelét a ZF-Eger férfi csapata.

Az AN Brescia ellen történelmi diadalra készültek a fiúk a Bajnokok Ligája hatos döntőjében a a Duna Arénában. Már rögtön a találkozó legelején Hárai Balázs maradt üresen öt méterre a kaputól, amit remek lövéssel használt ki. Sajnos azonban nem sokáig mutatott egri előnyt az eredményjelző, mivel az olaszok egy kettős emberfórral, majd egy időkérés utáni szimpla emberelőnnyel át is vették a vezetést. Szerencsére viszont érkezett megint Hárai Balázs, és így az elképesztő ellenszéltől függetlenül is döntetlennél zárult a negyed.

Elképesztő kontrafault csatát hozott egyébiránt a mérkőzés már az első félidőben is, kis túlzással alig láthattunk olyan akciót, amikor ne góllal, vagy támadószabálytalansággal ért volna véget a harminc másodperc. Akárhogy is, egyelőre mindenképp a taljánok kedve szerint alakult a párharc, hiszen Alessandro Nora második találatával megint a kéksapkások álltak jobban.

Nagy küzdelmeket hozott az egyébként gólszegény mérkőzés //MTI Fotó: Kovács Tamás

Csakhogy az idő közben centerré előlépő Uros Csucskovics egy létszámfölényes lehetőség alkalmával egalizált, vagyis ismét minden kezdődhetett elölről. A nagyszünetig nem is változott már az eredmény, megtippelni ugyanakkor, hogy ki nevethet a végén, továbbra is szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnt.

A folytatásban az egriek komoly előnyre is szert tehettek volna, ám több kecsegtető emberelőnyös lehetőség is hamvában halt el. Végül Borisz Vapenszki szerencsés, és Hárai Balázs harmadik góljával 6-4-re módosult az állás, és még a java hátra volt.

Az izgalmas részletekért és mestermérlegért klikkelj az egrivizilabda.hu portálra.

(Fenyves Balázs/egrivizilabda.hu)