Turcsányi Dániel, az Evat Zrt. vezérigazgatója, korábbi alpolgármester Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselővel egy sajtótájékoztatón //Fotó: Keller Richárd

Ezúttal társadalmi megbízatású alpolgármesternek jelölték dr. Turcsányi Dánielt, mert a munkájára a továbbiakban is számítanak az EVAT Zrt-nél.

Hosszú hónapok várakozása után (lásd korábbi cikkünk), na és mintegy szűk fél nappal az egri közgyűlés előtt végre felszállt a fehér füst: Habis László polgármester dr. Turcsányi Dánielt jelölte alpolgármesternek.

A jelölt korábban főállású alpolgármesterként tevékenykedett, s az önkormányzati vállalatok új működési struktúrájának kialakításán dolgozott, majd lemondása után az Egri Vagyonkezelő és Távhőszolgáltató Zrt. (EVAT) vezérigazgatójaként vezető szerepet vállalt a város gazdasági társaságainak átalakuló irányításában. Az új cégstruktúrában a törzsházi működés kiterjesztésével, egységes tervezési- és kontrolling szemlélettel, továbbá közös informatikai rendszer bevezetésével előremutató eredményeket sikerült elérnie – az egri polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint.

Megválasztását követően Turcsányi Dániel alpolgármesterként a fejlesztési projektek ütemes megvalósítását lesz hivatott koordinálni.

A közgyűlés csütörtöki ülésén dönt az új alpolgármester személyéről, és választja meg várhatóan Turcsányi Dánielt a fideszes többségű egri közgyűlés.

AJÁNLJUK MÉG

“Díjátadó” hangulat: a héten alpolgármestert választ az egri közgyűlés, de a jelölt személye még titok