Mára a játékvilágban nagyjából mindent legyőztünk 2D fronton, most pedig már a játékok 3D és VR (virtuális valóság) vonatkozásaival próbálunk megbirkózni. A VR és a 3D nagyon hasonlóak, de azért némi különbség fellelhető köztük: a VR játéktechnológia sokkal magával ragadóbb, mint a 3D, ezért a játékszakértők most egyre inkább erre kezdenek összpontosítani.

Képzelje el, hogy egy igazi rulettasztalnál játszhatna úgy, hogy teljesen az alkalomhoz illőn van felöltözve, és anélkül élvezhetné a klasszikus brick and mortar kaszinók emelt hangulatát, hogy el kellene hagynia otthonát. Ha ez olyasvalami, ami csalogatóan hangzik az Ön számára, akkor tetszeni fog az alábbi értekezésünk a virtuális valóságról, és arról, hogyan emeli új szintre a felhasználói játékélményt.

VR és szerencsejáték Magyarországon

A VR-játékok egyre előkelőbb helyet foglalnak el Magyarországon. Egyre hosszabb a lista a kiváló virtuális valósággal próbálkozó vállalkozásokról, amelyek ízelítőt adhatnak a VR-ről. A virtuális valósággal ma már olyan online kaszinókban is lehet találkozni, mint például az online kaszinó játékok weboldala, további újonnan megjelenő online kaszinók mellett. Mivel az online kaszinók már 18 éves kortól fogadhatnak látogatókat, számítani lehet arra, hogy a VR nagyon vonzó funkció lesz ezen fiatal játékosok körében.

Valójában a kaszinók már most el vannak látva néhány intelligens funkcióval, mint például a Google Voice Search-csel. A lehetőségek száma pedig végtelen. Vessünk most egy pillantást a VR-játékokra alaposabban.

Hol tart most a VR Gaming?

Milyen lépéseket tettünk eddig a VR terén? Rengeteg olyan hely van Svédországban és sok más országban, ahol olyan VR-játékok érhetők el, hogy a játékosok magával ragadó élményben részesüljenek. Most már mi játékosok is teljesen új dimenzióba kerülhetünk a kanapénk kényelméből, csak a megfelelő felszerelés kell hozzá.

A nagy játékcégek olyan konzolokat kezdtek kiadni – mint például a régóta várt PS5 és a Nintendo Xbox Series X -, amelyek VR-játéktechnológiát alkalmaznak. Bioszenzorokkal és VR headsetekkel vannak ellátva, amelyek képesek biztosítani, hogy a játékosoknak transzdimenzionális élményben legyen részük, például idegenekkel vagy zombikkal való harcban.

Jelenleg nagyjából ez a szint áll rendelkezésünkre, azonban izgatottan várjuk az új konzolokat, az új és továbbfejlesztett VR-funkciókkal. Mindez persze felveti azt a kérdést is, hogy a VR milyen bővítésre lesz képes a jövőben.

Milyen lehet a VR Gaming jövője?

Először is, játékszakértőnk, Deli Péter szilárdan hisz a VR-ben és az online játékiparban rejlő lehetőségekben. Deli rengeteg tapasztalattal és tudással rendelkezik, amelyeket online profiljából Ön is alaposabban megismerhet.

Ez egy egyirányú út – nincs merre menni, csakis előre, egy többdimenziós élménybe, amely végül a 4D-hez is elvezethet. A 4D már most beépül a szórakoztatóiparba egyes mozikon és látnivalókon keresztül. Logikus, hogy a következő lépés az otthonunk és a játékipar meghódítása lesz.

Simán csak a képernyő előtt ülni – bármilyen nagy is legyen az -, már nem csábítja az átlagos játékost. Elavult lett, semmi új, és természetesen folyton vágyunk az innovációra. Ezért lehetünk olyan biztosak abban, hogy a VR-nek lesz helye az online játékok jövőjében.

Mit várhatunk a VR-től?

Milyen lehet a jövő a virtuális valósággal megfűszerezve? Bár lehet, hogy nem vagyunk még azon a ponton, ahol a technológia minden érzékszervünket célba vett volna, az vitathatatlan, hogy sokkal magával ragadóbb élményben lehet részünk, mint korábban.

Amire számíthatunk, az a vizuális és halló érzékeink maximális stimulációja. Képzelje el, hogy üvöltő tapsvihar kíséretében arathat győzelmeket, vagy a lelátón ülő szurkolók mennydörgő éljenzésére rúg be egy gólt. Mindez lehetséges a nem is túl távoli jövőben. De hogy pontosan mikor? Ez még a jövő rejtélye.

Mivel a szerencsejáték-cégek évről évre új és innovatívabb konzolokat és szoftvereket adnak ki, talán közelebb van a zökkenőmentes és mindenre kiterjedő játékmenet elérése, mint gondolnánk.

A VR a tévénézés világát is eléri, ahogy már egyes mozifilmekbe be is férkőzött. Mivel a virtuális valóság már napjainkban is jelen van a filmekben, úgy gondoljuk, hogy csak idő kérdése, hogy érintés és illatok tekintetében is megtapasztaljuk a VR-t.

Konklúzió

A virtuális valóság a következő logikus fejlődési lépés a játékvilágban. Lassan-lassan látunk előrelépéseket, ám a teljesen magával ragadó élmény lehetősége még a jövő titka.