Fotó: police.hu
Összesen 43,5 gramm kábítószergyanús zöld növényi származékot és 9,8 gramm fehér port, illetve ezek terjesztéséhez szükséges eszközöket is találtak. /Fotó: police.hu
Hirtelen bőbeszédűvé vált B. Lajos és P. Ivett, miután kábítószer birtoklás miatt kihallgatták őket a rendőrök. 

Az Egri Rendőrkapitányság nyomozói 2017. február 16-án 17 óra 15 perc körül az egri Sas úton ellenőriztek egy 27 éves bátori férfit és egy 28 éves füzesabonyi nőt. A ruházatuk átvizsgálása során kábítószergyanús zöld növényi származékot találtak, ezért B. Lajost és P. Ivettet előállították a helyi rendőrkapitányságra.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A velük szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt mindkettőjük esetében pozitív értéket mutatott, ezért kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt hallgatták ki őket.

A további adatgyűjtést követően a nyomozók 2017. február 17-én a déli órákban elfogtak egy 33 éves és egy 20 éves egri férfit, akiknek a lakásán tartott házkutatás alkalmával 43,5 gramm kábítószergyanús zöld növényi származékot és 9,8 gramm fehér port, illetve ezek terjesztéséhez szükséges eszközöket is találtak. A lefoglalt anyagok az elsődleges szakértői vélemény alapján kábítószernek minősülnek. 

B. Gábor és K. Marcell ellen – őrizetbe vételük mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt indult eljárás.

Az Egri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya előterjesztést tett a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az Egri Járásbíróság 2017. február 20-án elrendelt.