Fotó: eterfesztival.hu
Fotó: eterfesztival.hu
A legjobb zenekar felléphet a Sziget Fesztiválon, a legjobb DJ pedig a Balaton Soundon nyomhat egy bulit. A legfontosabb tudnivalókról Jakab Jácint, a zenei tehetségkutató verseny és szakmai konferencia főszervezője beszélt hírportálunknak. 

Május 6-ig jelentkezhetnek az ország feltörekvő zenei előadói Magyarország egyetlen szabadtéri tehetségkutató fesztiváljára az ÉTER PLUSZ-ra, ahol a zsűri döntése alapján három színpadon 18 zenekar, 10 DJ és 10 egyéni előadó mutatkozhat be. 

A rendezvény célja több mint egy évtizede az, hogy lehetőséget nyújtson az országban és a határon túl élő, szárnyaikat próbálgató amatőr magyar tehetségeknek a bemutatkozásra és a fejlődésre. Későbbiekben a győztes zenekarok a város, a megye és a régió jó hírének öregbítését szolgálják. További cél, hogy tartalmas és hasznos kikapcsolódást biztosítsanak a fiatalok és idősebbek számára egyaránt a szervezők.

Az ÉTER PLUSZ-on fellépő és győztesként távozó zenekarok és előadók életét gyökeresen megváltoztatja a tehetségkutató, általa az ismertség és népszerűség útjára léphetnek. További főbb céljai a szervezőknek, hogy a fesztivál egyes állomásain (is) olyan technikai és személyzeti hátteret biztosítsanak a jelentkező zenekaroknak, amely során méltóképpen megtudják mutatni tehetségüket.

A tehetségkutatón a meghívott együttesek három színpadon, stílusirányzatokat figyelembe véve, főként saját szerzeményeiket adják elő, egymással versenyezve mutatják meg tehetségüket a közönségnek és a szakértő zsűrinek. A zsűri a produkciók után értékeli, véleményezi a bandákat és iránymutatást ad zenei fejlődésükhöz.  

Tavaly a Koalabell és a The Immigrants jutott tovább az “Öröm a zene” – Music Expora, ahol esélyt kaptak az egy millió forintos díj elnyerésére. A DJ verseny győztese pedig a Used Disco lett. A fődíjas Koalabell Sziget Fesztivál fellépést és több állomásos koncertlehetőséget nyert Jeges Zsolt és a Gold Reckord Management által. A The Immigrants felléphetett az Akváriumban és az A38 színpadán.

Szeretnél reflektorfénybe kerülni és megmutatni tehetségedet? ITT jelentkezhetsz a tehetségkutatóra.

AJÁNLJUK MÉG

Feszt!EGER 2017 – Megvannak a fellépők, és így szerezheted be a legolcsóbb jegyet – Videó