A fotó csak illusztráció
Pénteken délután megnyílik a forgalom egy irányba a pinceomlás miatt júliusban lezárt utcában.

Augusztus 3-án, pénteken 14 órától egy irányba megnyílik a forgalom előtt a Mekcsey utca – tájékoztatta hírportálunkat az egri önkormányzat.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy beomlott egy pince és a területet a felszín alatt végzett helyreállító munka biztonsága érdekében július 18-án lezárták. Azóta a Várállomás irányából terelő útvonalon haladt az észek felől érkező forgalom, míg déli irányból, sem a Maklári, sem a Mekcsey utcán keresztül nem lehetett megközelíteni a Bástya utcát.

Az egri önkormányzat pénteki közlése szerint a forgalmi rend gyökeresen megváltozik a mai napon:

  • a Bástya utcáról és a Leányka út felől érkező autósok egy irányba, a Szarvas tér felé, sávtereléssel közlekedhetnek

  • a Diófakút utca közlekedési iránya megfordul: az utca a Maklári út-, illetve Szarvas tér felől egyirányúvá válik a Leányka úti csatlakozásig

A Mekcsey utcai földomlás helyén az elmúlt időszakban elvégzett munkának köszönhetően normalizálódott a helyzet, ugyanakkor a felszín alatt augusztusban még továbbra is dolgoznak.

Az önkormányzat arra figyelmeztet: az arra közlekedők tartsák be az egyértelműen, táblákkal jelzett sebesség- és súlykorlátozást, a biztonságos vonalvezetést beton-terelőelemek jelzik. A 3,5 tonnás súlykorlát miatt a buszok még néhány hétig elkerülik a Mekcsey utcát, azaz továbbra is a július 18-a óta ismert vonalon közlekednek.

Az egri önkormányzat ígérete szerint a Mekcsey utca várhatóan mindkét sávban járható lesz iskolakezdés idejére.

EZT OLVASTA MÁR?

Újabb földdarab szakadt le egy egri pincében, ezért lezárták a Mekcsey utcát