Többek között a nyílt utcán is bántalmazta szülőanyját az a középkorú férfi, akivel szemben az Egri Járási Ügyészség vádat emelt a járásbíróság előtt.

A vádirat szerint a büntetett előéletű elkövető 2019 decembere és 2020 júniusa között az egri lakásán rendszeresen rátámadt 63 éves édesanyjára, aki akkoriban gyakorta látogatta őt. A támadásokra általában azért került sor, mert a vádlott nehezményezte, hogy felmenője nem vitt neki bort vagy nyugtatót. Megtörtént, hogy a férfi ököllel ütötte az anyját, amivel több ízben is nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket okozott neki. 2020. június 4-én hajnalban a vádlott Eger főterén találkozott a sértettel, mikor az éppen azt a kutyát sétáltatta, melyet előzőleg kénytelen volt magához venni a fiától a helytelen bánásmód miatt. A közterületen ennek kapcsán szóváltás alakult ki a hozzátartozók között, melynek végeztével a vádlott egy kapualjban ököllel agyba-főbe verte az idős asszonyt.

Tavaly augusztus 9-én a férfi az egri lakásában a barátnőjét is inzultálta. A nő – aki látogatóba érkezett hozzá Budapestről – az ágyon ült, amikor a vádlott minden előzmény nélkül odalépett hozzá, elkérte a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját, majd közölte, hogy mindkettőt bevonja. Ezt követően kulcsra zárta a bejárati ajtót és egy késsel a kezében azzal fenyegette a sértettet, hogy nem engedi haza élve. Végül a nő csak heves kézitusa után tudott elmenekülni a házból.

Az Egri Járási Ügyészség testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével és felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló elkövetőt, akivel szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt a vádiratában. A vádhatóság emellett indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a vádlottal szemben korábban kiszabott tíz hónap felfüggesztett fogház végrehajtását is

Heves Megyei Főügyészség

Címlapkép: Illusztráció/(Getty Images)