depresso
Korábban már beszámoltunk arról, hogy újra kávéházat nyit Egerben a híres pszichiáter és üzletember, most mutatunk néhány fotót az átalakításról, és röviden összegezzük Csernus doki eddigi sikeres üzleti karrierjét.

Február végén kezdik átalakítani azt a – korábban ruhaboltként funkcionáló – Dobó téri ingatlant, melybe Csernus Imre egy különleges hangulatú kávéházat és éttermet álmodott meg Depresso néven (a depressziót és az eszpresszót házasító név egyébként Csernus doki kézműves kávékeverékét jelöli).

Az átalakítást a TheStylePolice végzi, melynek dizájnere, Bódi Eszter feltöltött néhány fotót az előkészületekről a Depresso közösségi oldalára a napokban.

Fotó: Bódi Eszter
Egyszerű, letisztult formákat és egy Dobó térre néző teraszt álmodtak meg a tervezők /Fotó: Bódi Eszter

A Depresso – a tervek szerint – májusban nyit, és Csernus Imre korábbi üzleti sikereit elemezve borítékolható, hogy különleges és népszerű, üde színfoltja lesz Egernek, mely egy országos hálózat kiépítésének első állomása lesz. (a cikk a kép után folytatódik)

Gyorsan az egri belváros üde színfoltjává válhat a Depresso /Fotó: Bódi Eszter
Gyorsan az egri belváros üde színfoltjává válhat a Depresso /Fotó: Bódi Eszter

A vg.hu elemzése szerint Csernus Imre 5 millió forintos törzstőkével vendéglátós részvénytársaságot alapított Coffee Depresso Zrt. néven. A noszvaji székhelyű részvénytársaságot Csernus egy másik, idén tavasszal alapított cégén, a Kék Szék Kft.-n keresztül tulajdonolja több mint 50 százalékos részesedéssel. A kft. Csernus másik kávézójához, a noszvaji Csendülőhöz kapcsolódó vendéglátós társaság.

"Kávézó és lelki terápiás hely" a Csendülő Noszvajon Fotó: Dívány
“Kávézó és lelki terápiás hely” a Csendülő Noszvajon Fotó: Dívány

Csernus nevéhez már kisebb cégcsoport kapcsolódik a cégadatbázisban, és a mérlegek alapján lassan csurran-cseppen belőlük bevétel. Két egészségügyi cége tavaly szépen fialt.

A 2008-ban alapított Fal-Art Kft. ügyvezetője és többségi tulajdonosa tavaly már 6 millió forint osztalékot fizetett. A társaság saját tőkéje pedig szép lassan 25 millióra hízott, miután eredményét a korábbi években eredménytartalékba helyezték. Másik egészségügyi cége, a Cairos Kft. tavaly 6 millió forint osztalékot fizetett.

Csernus doktor 2010-ben belevágott a borászkodásba is, és két társával 2010-ben létrehozta az Almagyar Érseki Szőlőbirtok Kft.-t. Egerben 3,5 hektáron gazdálkodnak, és Csernus imidzséhez illesztve fehérboruk Lelkifröccs, rozéjuk Bevállalod?, bikavérük Lelkibéke márkanéven fut. Tavaly pékséget is nyitott, és létrehozta a Kenyérzsák Kft.-t, szintén Noszvajon. A cég első féléve veszteséges volt.

Csernus Imre Csutorás Ferenc borásszal és Mészáros Péter grafikussal megalapították az Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot /Fotó: kulturprojekt.hu
Csernus Imre Csutorás Ferenc borásszal és Mészáros Péter grafikussal megalapították az Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot /Fotó: kulturprojekt.hu

Tavaly júliusban alapított egy másik vendéglátócéget is, az Otthonérzés Kft.-t, de abból idén márciusban kiszállt. A prémium társkeresőt létrehozó Smart Dating Kft.-ből, melynek ötletgazdája és alapítója volt, 2015-ben lépett ki. Utóbbi társaság egyébként évről évre több tízmilliós veszteséget termel, beleértve a tavalyi évet is.

AJÁNLJUK MÉG

Üzleti sikerei garantálják, hogy különleges és népszerű lesz Csernus doki Depresso-ja Egerben – Fotók