Új, csúcstechnológiás gépeket vásárolnak belőle.

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet 394,72 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el, melyet a kórház az onkológiai és kardiológiai ellátás fejlesztésére fordíthat – olvasható az intézmény hétfői közleményében.

Mint írják: a kórház modern diagnosztikai eszközöket szerez be, illetve fejleszti a személyre szabott onkoterápiás eljárásait, amelyek segítségével javul a betegségek diagnosztizálási és gyógyítási hatékonysága.

A beruházás kitűzött célja, hogy az onkológiai és kardiológiai ellátás vezető regionális intézményében a legmodernebb technológiák támogatásával történjen a betegellátás.

A közlemény megemlíti: a kórház a régió kardiológiai és onkológiai csúcsellátó intézménye, amely mindkét szakterületen a Heves megyei lakosság 90 százalékának szakellátását biztosítja. Az intézmény komplikált és kritikus állapotú betegeket is fogad, ennek megfelelően elengedhetetlen a legmodernebb technológiát jelentő eszközök használata és az eszközpark folyamatos fejlesztése.

Indexfotó: Egri Sztorik