Újra miniszterelnöki megbízottnak nevezték ki Nyitrai Zsoltot

Belföld
Fotó: Facebook
Orbán Viktor ismét Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselőt nevezte ki stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottnak május 18-i hatállyal.

Nyitrai Zsolt lesz továbbra is a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint.

A fideszes képviselő 2015 óta látja el feladatát miniszterelnöki megbízottként havi csaknem egymillió forintos fizetésért. Ezzel párhuzamosan 523 ezer 515 forint illette meg havonta 2015 nyarától megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztosként.

A miniszterelnöki megbízott a Miniszterelnöki Kabinetirodán belül látja el feladatát. Hatáskörébe tartozik a kormányzati cselekvésre irányuló társadalmi kezdeményezések fogadása, az ezzel kapcsolatos kormányzati döntések előkészítése, valamint a kormány társadalmi stratégiai partnereivel való kapcsolattartás és konzultáció. A miniszterelnöki megbízott a kiemelt társadalompolitikai ügyekben javaslattételi joggal bír a miniszterek és a kormány irányába.

A 168ora.hu szerint a miniszterelnöki megbízotti rang egy jutalom a Fidesz részéről Nyitrainak, mert a politikus a második legnagyobb egyéni támogatója a pártnak egymillió forintos adományával.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Kiderült: Ennyi milliót kaszált egy egri fideszes képviselő az M25-ös építésével

Az egri kórház főigazgatója szerint megérte Nyitrai Zsolt és a Fidesz mellett kampányolnia – Videó