A kormány az év eleji 5 százalékos után újabb, további 3,9 százalékos nyugdíjemelésről döntött.

Az év eleji 5 százalékos mellett további 3,9 százalékos nyugdíjemelés lesz július elejétől, a megelőző hat hónapra vonatkozó nyugdíjjuttatásokat pedig egy összegben megkapják a nyugdíjasok – közölte Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Ez  az inflációtól ugyan elmarad, mert a Pénzügyminisztérium 8,9 százalékos inflációt vár, de a háború miatt sok a bizonytalanság – tette hozzá a miniszter. Gulyás szerint összesen 8,9 százalékos nyugdíjemelés lesz. 

Budapest, 2022. április 21. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. április 21-én. MTI/Bruzák Noémi

Orbán Viktor tegnap már bejelentette, hogy a kormány úgy döntött, az üzemanyagok és a korábban kijelölt élelmiszerek tekintetében az árkorlátozó intézkedéseket meghosszabbítják július 1-ig. Ezzel kapcsolatban Gulyás elmondta: a benzinárstopot jónak tartja a kormány, a nagykerárat meghatározták, a kiskutaknak adnak 20 forintos literenkénti kompenzációt, ezért a kormány nem lát veszteséget számukra. A kormány szerint a benzinárstop bevezetésének több az előnye, mint a hátránya, és miután van egy regionális multink, a Mol, ezért megoldható – tette hozzá a miniszter.