A polgármester szerint szakmaiatlan, gazdaságilag pontatlan és jogilag vállalhatlan a Fidesz-frakció és baloldali szövetségeseik által megszavazott Top Plusz forrás felosztása.

Rendkívüli közgyűlésen kell megmentenünk az Egernek megítélt 8,9 milliárd fejlesztési pénzt – írja közösségi oldalán Eger polgármestere.

Mirkóczki Ádám szerint az Oroján Sándor vezette Fidesz-frakció és baloldali szövetségeseik ismét bebizonyították, hogy még városstratégiai ügyekben sem érdeklik őket sem a szakmai, sem a jogi, sem a gazdasági érvek és képesek minden ész érvvel szemben dönteni, bármilyen kockázatokkal, károkkal járjon is az.

A múlt csütörtöki közgyűlésen is pontosan ezt tették, amikor bohózatba illő módon új szavazást kérve keresztülverték Oroján előző este benyújtott és senki által nem olvasott 60 oldalas módosító indítványát a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia és hozzá kapcsolódó Top Plusz forrás felosztásáról szóló napirend kapcsán – fogalmazott a polgármester.

Mirkóczki szerint hiába kérték a szakemberek, hogy ne veszélyeztessék az egy éven keresztül kidolgozott anyagot ad hoc beadványokkal a képviselők, őket ez most sem érdekelte.

Sajnos mára bebizonyosodott, hogy miután a szakemberek megvizsgálták az olvasatlanul megszavazott anyagot, egy teljesen szakmaiatlan, gazdaságilag pontatlan és jogilag nem kivitelezhető módosítások születtek, így az anyag nem hogy a minisztériumig nem juthat el, de már a megyei önkormányzat illetékesei sem támogathatják – indokolta Mirkóczki az újabb rendkívüli közgyűlés összehívást, amely szerda reggel 7 óra 30 perckor kezdődik.