A kormány a nyitásról kérdezi az embereket.

A válság nem tudta ledönteni a lábáról a magyar gazdaságot, de gúzsba kötött bennünket, és nagy gyomrost adott, mondta Orbán Viktor csütörtökön a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján. A miniszterelnök elmondta: ehhez lépéseket kellett hozni: a kormány hitelmoratóriumot vezetett be, amivel háromezer milliárd forint maradt a magyar családok és gazdaságok zsebében. Bértámogatást is adtak.

Orbán Viktor bejelentette: február közepén konzultációt indítanak, de nem hagyományos formában, inkább online, a nyitás kérdéseiről. Most, hogy van vakcina, van értelme beszélni az újraindításról – tette hozzá.

„Min múlik a magyar gazdaság sikere?” – tette fel a kérdést Orbán. A miniszterelnök szerint ez három dolgon múlik: a munkások, a vállalkozók és a gazdasági politikusok minősége. Nekik mind pontosaknak, tanulékonynak kell lenniük, öntudattal kell rendelkezniük. „Amilyen a testtartása a dolgozó embereknek, olyan a tartása az országnak is. Ha hajlongó, akkor az ország is meghunyászkodó és hajbókoló lesz, de ma nem ilyen kormányunk van” – mondta Orbán.

Ha nem ilyenek lennének, akkor ma Magyarországon „internacionalista, sorosista” kormány lenne

– mondta. A magyar vállalkozóknak kezdeményezőknek, ütésállóknak kell lenniük, és nem utolsósorban magyaroknak, a gazdasági politikusoknak pedig csapatjátékosoknak is kell lenniük a miniszterelnök szerint.

Kiemelt fotó: vg.hu

Forrás: Telex