A “parabolaantennával” felszerelt készülék egy egri STOP táblánál figyeli a szabálytalankodókat.

Korábban már írtunk arról, hogy Egerben két szupertraffit helyeztek üzembe idén áprilisban. Ezeknek a helye publikus: az egyiket a Baktai úton, a másikat pedig a Mátyás Király úton helyezték “szolgálatba”. A high tech készülékek a sebességmérésen túl más jogsértések megállapításra is alkalmasak: egyebek mellett a biztonsági öv használatának elmulasztását, a záróvonal átlépését, a kötelező haladási irány megszegését és a tilos jelzésen áthaladást is dokumentálja. Segítségével kiszűrhetőek a forgalomból kivont vagy lopott járművek is.

Egy olvasónk nemrég jelentette: városunkban egy újabb hightech kamera “nőtt ki” a földből pár hete. Szerinte bár ez nem olyan nagytudású, mint a szupertraffipax,  de a szabálytalankodókat azért így is azonnal fel tudja jelenteni. 

kamera01

Hírportálunk lőtt néhány fotót a helyszínen. Képeink tanúsága szerint a Tetemvár utca és a Régi Cifrakapu utca kereszteződésénél lévő STOP táblánál valóban árgus szemekkel figyeli a területet egy kamera, amely antennával van felszerelve.

Íme:

kamera03

Hírportálunk megkérdezte az illetékest is, aki elmondta: jelenleg 59 térfigyelő kamerája van Egernek, melyek a rendőrséghez és a közterület-felügyelethez vannak bekötve, így szabálytalanság esetén eljárás indulhat a képek alapján. 

Hallgasd meg Erdei Gyulával, az egri polgármesteri hivatal informatikai vezetőjével készített interjúnkat: