Fotó: Egri Polgármesteri Hivatal
Ezúttal jelentős földdarab szakadt le egy Mekcsey utcai pincében, ezért a rendőrség szerdán 14 órakor lezárta a Mekcsey utcát a Szarvas téri körforgalomnál.

A Mekcsey utcában korábban történt pinceomlás vis maior-helyreállításához kapcsolódóan kulcsfontosságú szempont az omlási kúpnál dolgozó munkások testi épségének megőrzése, ezért a veszélyhelyzetek elkerülése érdekében vezették be július 16-tól az addig fennálló sebességkorlátozás mellett 3,5 tonnás súlykorlátozást is, melynek betartását a rendőrség folyamatosan ellenőrizte.

Az Egri Polgármesteri Hivatal most arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy ma 13 óra után egy újabb, immár jelentős mennyiségű földdarab szakadt le az omlási kúpnál, s ennek következtében alulról láthatóvá vált az útalap.

Senki sem sérült meg, a munkások elhagyták a helyszínt és jelenleg szünetel a kivitelezés. Az útalap feltárulását követően – akár súlykorlátozás mellett is – életveszélyes lenne a helyreállítási munka folytatása – közölte a hivatal.

A rendőrség röviddel 14.00 óra előtt lezárta a Mekcsey utcát a Szarvas téri körforgalomnál, míg a „felülről”, a Várállomás irányából érkezőket csak a Leányka úti, vasúti átjáróig engedik közlekedni. Az északi irányból érkező gépjárművek így a Leányka út végén tudnak visszafordulni.

A Mekcsey utcai omlásnál dolgozó, egri cég az elmúlt két napban az addig összegyűlt omladék eltávolítását végezte. A kivitelezés az előre tervezetthez képest néhány napot csúszik, ugyanis a munkát – az újabb leszakadás miatt – elölről kell kezdeniük.

A hivatal szerint várhatóan egy újabb hétre lesz majd szükség ahhoz, hogy befejezzék az eredetileg július 16-tól egy hét időtartamra tervezett munkát. Ezt azonban immár forgalomtól mentes, lezárt útszakasz alatt tudják elvégezni. Amint megtisztították a pincét az omladéktól, elindul a helyreállító, megerősítő betonozás.

(Egri Polgármesteri Hivatal)