Újabb díszkövet avattak az Egri Csillagok Sétányán

Belföld, Fotó, Kiemelt, Kultúra
Az Eger Sikeréért Egyesület újabb díszkövet avatott Egerben, az Egri Csillagok Sétányán.  Olimpiai aranyérmesek kaptak díszkövet.

Az egyesület és az egri önkormányzat a sétány létrehozásával a munkásságukkal, életművükkel Eger fejlődését és hírnevének erősítését segítő személyiségek előtt kívánnak tisztelegni, a „kritériumoknak” pedig tökéletesen megfelel a mostani négy kitüntetett.

Az első díszkövet Kovács Kati Kossuth-díjas énekművész kapta, a másodikat pedig amolyan minicsapatként az egyaránt háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter és Szécsi Zoltán (2000, 2004, 2008), a kétszeres ötkarikás első Madaras Norbert (2004, 2008), illetve a 2004-ben elhunyt, így posztumusz kitüntetett, ugyancsak olimpiai bajnok Pócsik Dénes (1964) tiszteletére adták át. A pályafutásuk során a városhoz ezer szállal kötődő pólósok közül ketten most is aktívan dolgoznak Egerben, hiszen Szécsi nemrég lett az Egri Vízilabda Klub elnöke, míg Biros Péter a női csapatot irányítja.

Az ünnepélyes eseményen az olimpikonok kézjegyével ellátott díszkövön kívül átadták a különleges sétányt bemutató emléktáblát is, amelyet Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke leplezett le.

Biros Péter, Madaras Norbert és Szécsi Zoltán

Fotó: Lénárt Márton

 

A Képgaléria megtekintése ITT

Forrás: Magyar Nemzeti Sport