Jelentős vízelfolyás történt, az autók vízben közlekednek a helyszínen.

A vízmű munkatársai már dolgoznak a helyszínen. Legutóbb március 31-én történt hasonló eset a Csuvas közelében, akkor egy 250 milliméter átmérőjű nyomóvezeték hibásodott meg.

Egyelőre nincs információ arról, hogy ugyanaz a vezeték tört-e el.

A Neumann János Gimnázium előtt részleges sávlezárás van. Óvatosan közlekedjenek!

 Bárdos Zsolt, a Heves Megyei Vízmű Zrt. egri üzemegység-vezetője, főmérnöke az Egri Ügyeknek elmondta: egy 250 mm átmérőjű műanyag cső sérült meg, amely az északi vízműről a Hajdúhegy irányába továbbítja az ivóvizet, illetve a lakótelep ellátásában is jelentős szerepet tölt be. Ezen történt szerda reggel 6 óra 5 perckor meghibásodás. A vízmű munkatársai fél órán belül kiszakaszolták a hibás részt. Ez idő alatt nyomáscsökkenést lehetett érezni a környéken, de senki nem maradt víz nélkül, ellátási zavar nincs a városban. A kiszakaszolás a Vallon utca és az Eger-patak közötti szakaszon történt meg. A hiba feltárása jelenleg is tart, a kijavítása várhatóan a délutáni órákban történik meg. Addig Szarvaskő irányába félpályás útzár lesz érvényben a Rákóczi úton. Az erre közlekedők fokozott figyelmét és türelmét kérik. Mivel a járdát is meg kell bontani, a gyalogosok a Neumann Gimnázium előtti zöld felületen közlekedhetnek.

Bárdos Zsolt megerősítette az Egri Ügyeknek, hogy március végén ez a vezeték sérült meg a Csuvas előtt, a mostani hibát a nagy szárazság, majd az azt váltó hétvégi esőzés miatti talajmozgás okozta.  Hozzátette: a hiba elhárítása után a járdát is helyreállítják várhatóan jövő hétig.  

Tekintse meg egy olvasónk által beküldött videót: