Berecz Mátyás marad továbbra is az Egységben a Városért frakciójában, és a DK képviselőjelöltje is lehet 2022-ben.

Anyagi és erkölcsi megfontolásból mondott le Berecz Mátyás alpolgármesteri tisztségéről, a döntését Mirkóczki Ádám polgármester még nem hagyta jóvá – számolt be a TvEger.

A valószínűleg februárban távozó politikus a riportban hangsúlyozta: bár voltak súrlódások, a munkakapcsolata jó az egri városvezetéssel, és önkormányzati képviselőként továbbra is segíti a az Egységben a Városért frakcióját.

A TvEger-nek megerősítette: valóban felmerült a neve a DK ellenzéki képviselőjelöltjeként a 2022-es országgyűlési választásokon, de indulása még nem biztos.

Berecz Mátyás korábban az Egri Ügyeknek elárulta: már tavaly novemberben benyújtotta a lemondásról szóló szándéknyilatkozatát Mirkóczki Ádám polgármesterhez, mert érzékelte az önkormányzat nehéz pénzügyi helyzetét, amelyben luxus ennyi alpolgármesteri pozíciót fenntartani.

Az Egri Ügyek úgy tudja: a Berecz Mátyás és Mirkóczki Ádám között zajló konfliktus nem a nyilvánosságban zajlott, de köze lehetett ahhoz, hogy a frakcióból többen is nehezményezték: Mirkóczki Ádám nem vonja be a fontos döntésekbe a frakciótársait, nem kéri ki véleményüket, vagy nem veszi figyelembe azt.

Berecz Mátyást Mirkóczki Zitával együtt nevezték ki alpolgármesterré 2019 őszén. Az MSZP-s Mirkóczi Zitát 2020 áprilisában váltotta le alpolgármesteri tisztségéből az egri polgármester.

Címlap fotó: Gárdonyi Géza Gimnázium