Új remény a sérült és árva cicáknak: fontos adománnyal gazdagodott a kápolnai Macskaárvaház

Fotó, Kiemelt
Több mint tíz éve segíti a kápolnai Macskaárvaház a sérült és árva cicákat, hogy szerető gazdára és új otthonra, találjanak //Fotó: Keller Richárd
Gyorsabban, hatékonyabban lehet ellátni a sérült és árva cicákat a kápolnai Macskaárvaházban a Régi Járművek Egri Egyesületének szombaton átadott adományával.

Egy Aprillia SR50 robogót ajándékozott szombaton a Régi Járművek Egri Egyesülete a kápolnai Macskaárvaháznak, amely tíz éve segíti a kóbor és beteg cicákat, két éve pedig egy biztonságos átmeneti otthont teremve számukra a településen. Az ötletgazda, Györe Tamás egyesületi elnök köszöntőjében hangsúlyozta:

“Az adományunk célja az, hogy hatékonyan segítse a Macsakárvaház önkénteseinek mozgását, mobilitását és gyorsabbá tegye a sérült, beteg cicák gyógyszerének szállítását.”

Györe Tamás (balról) Kiss Norbert, Bóday Pál és Nyitrai Zsolt //Fotó: Keller Richárd

A robogót az alapítvány kuratóriumi tagja Kiss Norbert, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző vette át Bóday Pál, kuratóriumi elnök társaságában.

Kiss Norbert nemcsak szavakban, tettekben is bizonyította, hogy elkötelezett az árva cicák iránt, hiszen évek óta segíti kuratóriumi tagként a Macskaárvaház Alapítvány munkáját //Fotó: Keller Richárd

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, fideszes országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta: a kormány fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet a háziállatok és a haszonállatok felelős állatartására, hiszen hazánkban 2 millió kutya és közel 2 és fél millió macska él.

Kiemelte: 2010 óta csaknem 3 és fél milliárd forintot fordított az állami költségvetés az állatvédelemre, a Btk. szigorításával pedig akár letöltendő börtönbüntetést is kaphatnak az állatkínzók. A Macskaárvaház Alapítvány és a Régi Járművek Egri Egyesülete együttműködése szép példája a civil szervezetek összefogásának az állatok érdekében – tette hozzá.

“Ha árva macska lennék, szívesen kerülnék egy olyan helyre mint a kápolnai Macskaárvaház, mert innen garantáltan egy szerető családhoz kerülnék, hogy sok szeretetet, boldogságot adjak gyermeknek és felnőttnek egyaránt”

– fogalmazott a képviselő.

A rendezvényen az érdeklődők megismerkedhettek a Macsakárvaház lakóival is, akiknek hamarosan gazdát talál az alapítvány.

Fotó: Keller Richárd

A megható rendezvényt egy különleges járműbemutató is színesítette a a Régi Járművek Egri Egyesületének köszönhetően: a fiatalok veterán járműveket próbálhattak ki, valamint Kiss Norberttel és Burkus Egonnal, a Swift Cup Europe promóterével is megtehettek néhány kört egy Mercedes-el és egy Tesla elektromos sportautóval.

Fotó: Keller Richárd

Tekintsd meg a fotógalériánkat:

Vélemény, hozzászólás?