Vádemelés a Heves megyében új pszichoaktív anyaggal kereskedő élettársak ellen.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy férfi és egy nő ellen, akik 2016 nyarától kezdődően többeknek is kábító hatású anyagot értékesítettek rendszeresen Heves megyében.

A vád szerint a 39 éves nő és a 24 éves férfi 2016 nyarától kezdődőden ismeretlen személytől szerezte be az ún. kristály és herbál elnevezésű új pszichoaktív anyagokat, amelyeket ezt követően egy Heves megyei településen található házukban árultak.

A vádlottak a kábító hatású anyagokat kiporciózva tartották az otthonukban, ahol a kristály adagját 1000 Ft-ért, míg a herbált 500 Ft-ért árusították. A rendszeres vásárlóik hetente, vagy havonta jelentkeztek náluk, így a vádlottak az új pszichoaktív anyag eladásából több, mint 1.000.000 Ft jövedelemre tettek szert.

Az élettársak terhére rótt bűncselekményt a törvény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség mindkét vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására, közügyektől eltiltásra, valamint arra is indítványt tett, hogy a bíróság a bűncselekményből eredő több mint 1,2 millió Ft-ra nézve rendeljen el vagyonelkobzást.

Címlapkép: Illusztráció

Forrás: HEVES MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG