Hamarosan a homlokzati felújítások is elkészülnek, és minden osztály elfoglalja új helyét az egri kórházban /Fotó: Keller Richárd
A költözés ideje alatt néhány szükségszerű változás vezet be ideiglenesen a kórház, melyhez a betegek odafigyelését és megértését kéri.

A Rendelőintézetben lévő járóbeteg ellátó részlegen működő két felvételi röntgenberendezés leszerelésével és áthelyezésével végleges helyükre kerülnek az eszközök – tájékoztatta hírportálunkat a Markhot Ferenc Kórház.

Közleményük szerint a gépek, bútorok áttelepítése, az informatikai rendszer beüzemelése várhatóan április végére fejeződik be, mely után a Radiológiai osztály egy helyen fogadja majd a vizsgálatra jelentkező betegeket.

A költözés ideje alatt néhány szükségszerű változás vezet be ideiglenesen a kórház, melyhez a betegek odafigyelését és megértését kéri.

Fotó: Keller Richárd

A járóbetegek  változatlanul a Rendelőintézetben, a Radiológiai recepción jelentkezhetnek, azonban csak 8-13 óráig. Innen kísérik és irányítják át az osztály munkatársai a betegeket az új (H3) épület földszintjén működő sürgősségi és a napokban beüzemelésre került röntgenvizsgálókba.

A járóbeteg ultrahang vizsgálatra jelentkezők regisztrálása és a betegirányítás változatlanul a Rendelőintézeti kartonozóval szemben lévő Radiológiai recepción marad.

Az ultrahang vizsgálatokra szóló előjegyzéseket változatlan telefonszámon (36-411-444/2454) a Rendelőintézeti radiológiai recepción kapnak a betegek.

A direkt digitális mammográf áttelepítése is megkezdődik április 10-én, a gép és a teljes mammográfiás labor költözésének ideje alatt –  várhatóan 2 hét időtartamra – a mammográfiás ellátás szünetel.

A költözés ideje alatt mammográfiás vizsgálatokkal kapcsolatban  tájékoztatást továbbra is a 2641-es melléken ad a kórház.

A Radiológiai osztály költöztetése kapcsán a kórház köszöni minden betegének a türelmét  és a megértését.