Új ultrahang készülékkel vizsgálják a betegeket az egri kórházban

Belföld

A műszer segítségével jelentősen javulhatnak a radiológiai diagnosztika feltételei és a betegek bizonyos esetekben mentesülhetnek a sugárterheléssel járó vizsgálatok alól.  

Kiemelt fokozatú EPIQ 5G típusú ultrahang készüléket vásárolt az egri kórház, amely korszerű, speciális vizsgálatokra is alkalmas – tájékoztatta hírportálunkat az intézmény sajtóreferense.

Szegedi Erzsébet szavai szerint miután a Markhot Ferenc Kórház Radiológiai osztálya a korábbi fejlesztések eredményeként új helyre költözött és felújított helyen korszerű vizsgáló helyiségeket alakítottak ki, szükségessé vált a meglévő gépek kiegészítése egy kiemelt fokozatú, különféle és speciális vizsgálatokra is alkalmas ultrahang készülékkel.

A csaknem 50 millió forint összegű, uniós forrásból megvásárolt készülék öt vizsgáló fejjel, elastographiás lehetőséggel, DICOM (képarchiváló rendszerbe mentési lehetőséggel) rendelkezik. A vizsgáló fejek egyike pedig olyan magas frekvencia tartományban tud dolgozni, mellyel lehetőség nyílik speciális ízületi és idegi (neuroszonográfiás) vizsgálatokra.

Ezzel kiválthatóak bizonyos esetekben a sugárterheléssel járó vizsgálatok. A készülék alkalmas panoráma képalkotásra is, mely a radiológus orvos munkáját segíti a pontos diagnózis felállításában.

Az ultrahang készülék jól illeszkedik a kórház radiológiai eszközparkjához és kiegészíti a korábbi fejlesztések eredményeként beszerzett képalkotó eszközök listáját. A projekt az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A nagy értékű modern UH készülék beszerzése az orvostechnika eszközök készültségi szintjét jelentősen megemelte a Markhot Ferenc Kórházban, az orvosdiagnosztika feltételei javultak az intézményben.

Még több hírt IDE kattintva olvashatsz az egri kórházról.