Ügyészek is részt vállaltak abban az akcióban, melynek keretében az egri labdarúgó klub szurkolói körének tagjai segítettek idősebb klubtársaiknak a kényszerű otthontartózkodással járó nehézségek megoldásában.

Dr. Csanádi Péter, a Heves Megyei Főügyészség, és dr. Sashalmi Árpád, az Egri Járási Ügyészség ügyésze már régóta tagja az egri sportegyesület baráti körnek. Az ÖREGriek elnevezésű szurkolói csoport a járványveszély idején is összetartó, még akkor is, ha most nincs lehetőség arra, hogy a lelátóról buzdítsák kedvenc csapatukat.

A fiatalabb drukkerek a futballistákkal összefogva próbálnak gondoskodni a 65 évesnél idősebb társaikról, akikhez a hét végén tartós élelmiszereket és egyéb hasznos fogyasztási cikkeket tartalmazó csomagokat juttattak el.

A két heves megyei ügyész személyesen működött közre a csomagok kiszállításában otthontartózkodásra kényszerült korosabb társaik számára. Mindketten több idős emberhez vitték el az ajándékot, és – természetesen az előírt távolságból – a klub nevében jó egészséget kívántak közösségük megbecsült, idős tagjainak ebben a jelenlegi nehéz helyzetben. Az ügyészek feltett szándéka, hogy a jövőben is segítséget nyújtsanak mindazoknak, akik ismereteik szerint erre rászorulnak. Ez saját, emberi hozzáállásuk mellett hivatásukból fakadó kötelességük is.

Forrás: Heves Megyei Főügyészség