Tüzesetek és balesetek – egy nap krónikája

Baleset-bűnügy, Belföld, Fotó, Kiemelt
Szabadtéri tüzek és balesetek szerdán. A katasztrófavédelem jelentése. 

Szerdán összesen tizenöt szabadtéri tűzesethez és több balesethez is riasztották a Heves megyei tűzoltókat. Elszáradt aljnövényzet, nádas, bokros területek lángoltak, a tüzek néhány száz négyzetmétertől harminc hektár nagyságú területre terjedtek ki. A tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, senki sem szenvedett személyi sérülést.

Harminc hektáron égett a száraz fű, avar, aljnövényzet, valamint a tűzben ötven darab szénabála is meggyulladt tegnap délután Boldog település külterületén. Hatvanról, Aszódról és Nagykátáról vonultak a hivatásos tűzoltók, továbbá riasztották a jászfényszarui önkénteseket és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. A lángokat öt vízsugárral és kéziszerszámokkal közel öt órás megfeszített munkával sikerült megfékezni az egységeknek.

Két baleset is történt szerdán délután az M3-as autópálya 48-as kilométerénél, Bag közelében. A két balesetben összesen hét autó ütközött össze és okoztak forgalmi akadályt. A váci és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. Az ütközés során két ember súlyos, öt pedig könnyebb sérülést szenvedett, őket a mentők kórházba szállították. A műszaki mentés ideje alatt az autópálya érintett szakaszát lezárták, így jelentős torlódás alakult ki a környéken.

Fotó: Váci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság / Mecs István tű. őrm/ Füzesabonyi Katasztrófavédelmi Őrs

Forrás: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság