56 éves korában szombaton meghalt Gesztesi Károly – írja a Blikk. A lap

Információi szerint a színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. A színész félreállt a kocsijával, de hiába érkezett gyorsan az orvosi segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, már nem tudták megmenteni az életét.

Gesztesi Károly, az egyik legismertebb magyar szinkronszínész, Tóth Károly néven 1963-ban született Budapesten. Szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek a nevét később hivatalosan is felvette.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társulatának tagja volt, ezt követően szerepelt a Miskolci Nemzeti Színházban, a József Attila Színházban, majd a Vígszínház társulatának tagja lett. 1998 óta szabadfoglalkozásúként dolgozott.

Színházi szerepei mellett olyan filmekben játszott, mint például a Magyar vándor, a Szabadság, szerelem, a Kútfejek, a Valami Amerika 1. és 2. vagy a Csak szex és más semmi.

Első felesége, Csarnóy Zsuzsanna színésznő volt, közös fiúk, Gesztesi Máté szintén színész. Második feleségétől, Karel Nikolettától három fia született. Harmadik felesége Liptai Claudia színésznő volt, akivel egy közös lányuk van és de tőle is elvált.

Gesztesi 2018-ban a Blikknek arról beszélt, hogy bár korábban alkoholproblémákkal küzdött, de már józan életet él és odafigyel az egészségére.

Igen, volt egy rossz időszak az életemben, de sikerült kijönnöm belőle. Amit kellett, elengedtem, elfelejtettem, és nem nézek vissza, de mindenre emlékszem. Tudom, hogy nem véletlenül és nem hiába voltam olyan mélyen. De most jó minden, ez köszönhető az istenhitemnek, valamint a magamban való hitemnek, ami valójában ugyanaz.

A színész az utolsó interjúját a Borsnak adta, amely a szombati lapszámban jelent meg. Ebben arról beszélt, hogy egy hosszabb, három hetes pihenőbe kezd a hétvégén. De voltak tervei a jövőre nézve is, abban reménykedett, hogy hamarosan visszatérhet egy komolyabb filmmel is.

Fotó: Kaszás Tamás / Velvet

Forrás: 24.hu, Blikk