Rendőri biztosítás mellett távolították el a kormányhivatal munkatársai a Jobbik plakátjait Egerben. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője szerint a rendőrség politikai parancsot teljesített.

Mutasson olyan jogszabályt, amely alapján el lehet távolítani a párt plakátját – kérte Mirkóczki Ádám a Heves Megyei Kormányhivatal egyik alkalmazottját, miközben a hivatal munkatársai rendőri biztosítás mellett eltávolították a Jobbik saját tulajdonú hirdetőfelületén lévő óriásplakátot Egerben.

Mivel a Jobbik szóvívője nem kapott választ, a rendőrökhöz fordult, mondván “nincs olyan törvényi passzus, ami alapján ezt jogszerűen el lehet tüntetni”. Nem 1957-et, hanem 2017-et írunk, nincs törvényes alapja annak, hogy ezt a plakátot innen eltüntessék – tette hozzá.

A parancsnok erre azt válaszolta, hogy amennyiben aggály merült fel az eljárással szemben, a képviselő jogi keresettel élhet a bíróságon.  

Az esettel kapcsolatban az alábbiról tájékoztatta hírportálunkat a Jobbik:

“Az Orbán Viktor vezette gengszter kormány ma újabb mélységekbe süllyedt. A kormányzati hatalom erővel támadt rá a szólásszabadságra és a Jobbikra.

A Fidesz a kormányhivatalokon keresztül, erővel elkezdte átragasztani a Jobbik tulajdonában álló plakáthelyeket, erővel kaparja le azokról azokat a tartalmakat amiket a Jobbik törvényesen tett ki Egerben.

Ez teljesen törvénytelen, rongálásnak minősül, és a magántulajdonhoz fűződő jogokat is sérti.

Természetesen megteszünk minden jogi lépést a kormányzati szintre emelt rongálások ellen és felvesszük a kesztyűt, harcolni fogunk a korrupt Orbán-diktatúra leváltásáért.”

 

EZ IS ÉRDEKELHET

“Csicskák” kontra “korruptak”: Egerben is folytatódik a pártok gyermeteg plakátharca – Fotók