A fotó csak illusztráció
Olyan komplex csomópont jön létre legkésőbb 2022-ig városunkban, amely egyszerre szolgálja ki a vonat- és buszközlekedést – hangzott el az erről szóló szerződés aláírásakor. 

Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön az egri vároházán Habis László, Eger polgármestere és Nagy Róbert Attila, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

A szerződés értelmében az egri vasútállomásnál egy intermodális csomópont épül hatmilliárd forintból legkésőbb 2022-ig, amely kiszolgálja majd a vonat-és buszközlekedést és P+R parkolóknak is helyet ad. 

A megállapodás szerint a jelenlegi, Barkóczy utcai autóbuszállomást is fejlesztik a helyi közlekedés javítása érdekében, ám a buszközlekedés súlypontja az új központba tolódik, megkönnyítve főként a diákok és turisták gyorsabb és kényelmesebb átszállását, közlekedését. A beruházás részeként a környék kerékpárúthálózatát is fejlesztik.

A tendert még e hónapban kiírják, és a győztes pályázónak 2018-ra kell elkészítenie a terveket. Az engedélyek megszerzése után, várhatóan 2020-ban kezdődhet az építkezés, a tömegközlekedési központot legkésőbb 2022-ben veheti birtokba a “Tisztelt Utazóközönség”.

EZ IS ÉRDEKELHET

2020-ra épül meg az M25-ös