Bóta József, Szihalom polgármestere (b) és Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő szoros munka- és baráti kapcsolatot ápol egymással
Diákok szüleit károsíthatta meg négy millió forinttal, illetve többször is visszaélhetett hatalmával megyénk egyik fideszes politikusa a Jobbik szerint. Mirkóczki Ádám válaszokat vár Nyitrai Zsolttól.

A Jobbik gyanúja szerint Bóta József, Szihalom független, de a Fidesz által támogatott polgármestere, a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakiskola korábbi igazgatója mintegy 4 millió forintot szedett be a diákok szüleitől egy hónappal azelőtt, hogy a Szent Lőrinc Alapítványtól átvette volna az Egri Szakképzési Centrum az iskola üzemeltetését – jelentette ki Mirkóczki Ádám Egerben pénteken.

A Jobbik országgyűlési képviselője elmondta: az intézmény pedagógusai arról is beszámoltak neki, hogy Bóta több esetben csökkentette a bérüket, és pótlékokat vont meg tőlük 2015-ben és 2016-ban, szerintük törvénytelenül.

A videóinterjúnk után folytatódik a cikk.

Mirkóczki Ádám arról is beszélt: az intézmény diákjait ráadásul arra kötelezték, hogy az iskola elvégzéséhez szüksége gyakorlatot Egerben a Nemzeti Kávézóban, az Agria Étteremben és a Szent Lőrinc cukrászdában végezzék el, melyek kivétel nélkül Bóta József tulajdonában állnak. Szülők állítása szerint még a Szihalmi Kemencés Fesztiválon is ingyen dolgoztatta Bóta a diákokat – tette hozzá.

A képviselő hangsúlyozta: a Jobbik gyanúja szerint Szihalom polgármestereként is visszaélhetett hatalmával Bóta, mert 2015 júniusában megszavaztatott egy 2,5 millió forintos összeget a saját cégének, a Gaszting Kft.-nek a Szihalmi Kemencés Fesztivál megrendezéséért.

Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott: tisztáznia kell magát Bóta Józsefnek, és a Jobbik kíváncsian várja a Fidesz, és elsősorban Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő véleményét a „korrupciógyanús ügyletekkel” kapcsolatban. Nyitrait egyébként számos szülő és pedagógus megkereste panaszával, ám eddig nem reagált, nem cseledett a felmerült ügyekkel kapcsolatban – tette hozzá a képviselő.

Mirkóczki Ádám arra kéri az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy vizsgálja ki az ügyet.

Tekintsd meg a teljes sajtótájékoztató videóját: