Az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén három személyi sérüléssel járó és egy anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

Balaton belterületén 2021. július 11-én hajnalban egy kerékpáros férfi egy útmenti oszlopnak ütközött, mely miatt orvosi ellátást igénylő sérülései lettek. A férfi alkoholtesztje pozitív értéket mutatott.

Szintén 11-én hajnalban, a hatvani Hegyalja úton egy személyautó áttért a szemközti sávba és ott összeütközött egy másik személyautóval.  Személyi sérülés nem történt, azonban a feltételezett okozó jármű sofőrjével szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, mind a négy főt tettenéréssel. A rendőrök további egy főt állítottak elő. Biztonsági intézkedésre két esetben volt szükség.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik! Az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki (észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása, stb.), amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze, ezáltal nő a balesetek bekövetkezésének kockázata!

…hogy mindenki hazaérjen!

(Police.hu)

Címlapkép: Illusztráció