hatarvadasz01
A Heves megyei határrendészeket is érintő ételmérgezés után továbbra is az orosházi szendvicskészítő műhely látja el hideg élelemmel a határvadászokat.

A rendőrség a CBA egyik partnerével, a CBA L és F Kft.-vel szerződött a déli határon szolgáló rendőrök hideg élelmezésére – írja az mno.hu. Ez a cég vonta be azt a társaságot, aminek egyik üzemében még januárban baktériummal fertőzött felvágottat találtak. Az év elején 126 rendőr betegedett meg a magyar-szerb határon, a sajtó ételmérgezésről számolt be, de ezt hivatalosan akkor nem erősítették meg.

Hiába ez okozhatott tömeges megbetegedést a rendőröknél, a rendőrség nem bontotta fel a szerződését a CBA partnerével, a CBA L és F Kft. sem lépett, sőt, azt állították, hogy az alvállalkozó szendvicseiben nem találtak kórokozót. Viszont ez ellentmond a Nébih vizsgálatainak.

A Nébih a megbetegedések nyomán négy helyszínen ellenőrzött, 103 labormintát vettek. Kiderült az is, hogy az orosházi szendvicskészítő műhely és a szegedi élelmiszercsomag-összeállító műhely illegálisan működött, így ezek tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették. Viszont a CBA L és F Kft. és az általa bevont alvállalkozó partner maradt a déli határon szolgáló rendőrök hideg élelemmel való ellátásában.

AJÁNLJUK MÉG

Újabb határrendészek betegedtek meg a rejtélyes kortól